Dirbantiesiems – nemalonios žinios iš Seimo

Seimas jau ketvirtąjį kartą plenariniame posėdyje nagrinėjo naujojo Darbo kodekso (DK) projekto likimą. Ketvirtadienį parlamentarai šio įstatymų projekto svarstymui skyrė vos pusvalandį, per kurį spėjo atmesti Socialinių reikalų ir darbo komitete (SRDK) išnagrinėtus sprendimus. Dėl visos šalies dirbantiesiems ypač svarbaus Darbo kodekso projekto Seime balsavo vos 85 parlamentarai.

Prieš Seimo posėdį Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos atstovai vėl surengė piketą, protestuodami prieš skubotą DK svarstymą.

Posėdyje Seimo nariai pritarė Kęstučio Daukšio, Gintaro Steponavičiaus ir Irenos Šiaulienės pataisai, pagal kurią iš nuostatos, kad „už darbą poilsio dieną, kuri nenustatyta pagal grafiką, mokamas ne mažesnis kaip dvigubas vidutinis darbuotojo darbo užmokestis“, išbrauktas žodis „vidutinis“.

SRDK šiam siūlymui nebuvo pritarta.

Seimo nariai taip pat nusprendė pritarti K. Daukšio, G. Steponavičiaus ir I. Šiaulienės pasiūlymui, jog darbo santykiams pasibaigus, o darbdaviui ne dėl darbuotojo kaltės uždelsus atsiskaityti su darbuotoju, darbdavys privalo mokėti netesybas, kurių dydis – darbuotojo vieno mėnesio vidutinis darbo užmokestis būtų už ne ilgesnį kaip trijų mėnesių laikotarpį, o ne už visą uždelstą atsiskaityti laikotarpį, kaip siūlyta anksčiau.

SRDK šiam siūlymui taip pat nepritarė.

IMGP2500 IMGP2513 IMGP2515 IMGP2524

Šie sprendimai dar nėra galutinai, dėl viso DK projekto Seimo nariai balsuos dar kartą.

Parlamente jau išnagrinėti 143 straipsniai. Visą DK projektą sudaro 256 straipsniai.

 
LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!