Profesinių sąjungų atstovams savo programas pristatė kandidatai į Vilniaus merus

Šiandien į susitikimą-diskusiją Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) sukvietė kandidatus į Vilniaus miesto merus. Į renginį atvyko  Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sajungos iškelta Virginija Vingrienė, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius, Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Mykolas Majauskas ir politinės partijos “Lietuvos sąrašas” atstovas Naglis Puteikis.

IMGP9687         Iš kairės į dešinę: M. Majauskas, R. Šimašius, N. Puteikis ir V. Vingrienė

Kandidatai pristatė savo rinkimų programas ir atsakė į  profesinių sąjungų atstovų klausimus apie atstovavimą darbuotojams, darbo užmokesčio problemas bei kitus vilniečiams rūpimus dalykus: transporto spūstis, automoblių statymą daugiabučių kiemuose, sveikatos apsaugos ir kt.

Pasak Mykolo Majausko, Vilniui atėjo metas permainoms. Jo teigimu, svarbiausia turėti aiškų planą, kaip sutvarkyti miesto finansus; demonopolizuoti Vilniaus šilumos ūkį, išvalyti jį nuo korupcijos ir sumažinti šilumos kainą vartotojams; sutelkti dėmesį į mažuosius vilniečius, reformuoti švietimo sistemą; ir kurti investicijoms patrauklią aplinką.

Kitas kandidatas – Remigijus Šimašius – sakė, jog viskas bus gerai! Jo nuomone, Vilnius gali tapti vienu geriausiu Europos miestų ir turime išnaudoti šią galimybę. Jis teigė, jog įsipareigoja šilumos kainas sumažinti penktadaliu ir atverti duris sąžiningai konkurencijai; pažadėjo daugiau darželių ir dėmesio vaikams; kiekvieną miesto rajoną padaryti patogų šeimos gyvenimui; be to, Vilnius turėtų tapti gerų atlyginimų miestu, čia bus skatinamos investicijos bei smulkus ir vidutinis verslas; ir dar jis sieks atgaivinti Nerį, kad patogiai judėtume nuo Valakampių iki Lazdynų.

Naglio Puteikio nuomone, svarbiausia – nugalėti korupciją ir peržengti “Rubikoną”. Visos miesto bėdos, kandidato manymu, kyla iš to, kad dauguma sprendimų miesto valdžia priima slapta nuo vilniečių, trūksta skaidrumo ir viešumo. Galų gale vilniečiai turi tapti savo miesto šeimininkais.

Virginija Vingrienė susitikime-diskusijoje sakė, jog reikia uždegti žalią šviesą sveikai ir saugiai ateičiai. Pirmiausia žalią šviesą – vaikų ateičiai, pradedant nuo saugaus kelio į mokyklas baigiant pilnaverčiu maistu. Dar ji siūlė žalią šviesą uždegti viešajam transportui ir pigesnėms paslaugoms bei sveikesnei aplinkai.

IMGP9677

LPSK pirmininko Artūro Černiausko paklausti apie tai, kaip spręs darbo užmokesčio problemas, kandidatai į Vilniaus merus teigė:

– M. Majauskas sakė, jog pirmiausia reikia sutvarkyti savivaldybės įmones, t. y. jų veikla turi tapti vieša ir skaidri, turi būti aiškūs įmonių tikslai ir vadovų skyrimo taisyklės;

– V. Vingrienė teigė, kad tapusi miesto mere pirmiausia atsisakytų tų įmonių, kurios darbuotojams moka minimalią algą, paslaugų;

– R. Šimašiaus nuomone, reikėtų sudaryti verslui sąlygas dirbti ir užsidirbti bei plėsti paslaugų spektrą;

– N. Puteikis įsitikinęs, jog darbo užmokesčio problemas išspręs tik korupcijos pažabojimas.

IMGP9699

LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė kandidatų į Vilniaus merus teiravosi, kaip bus atstovaujama darbuotojams. M. Majauskas mano, kad pirmiausia darbdaviai nesirūpina paslaugų kokybe. O iš to kyla tai, kad jie nesirūpina darbuotojais, ne visada jiems tinkamai atstovauja ir supranta. Pasak R. Šimašiaus, būtent profesinės sąjungos gali padėti išgirsti darbuotojų balsą. Tačiau, jo teigimu, kartu reikia pasitelkti ir Valstybinę darbo inspekciją, kad būtų tinkama darbo laiko apskaita ir atlyginimai.

Susirinkusieji kandidatų teiravosi ir apie tai, kaip jie spręs sveikatos apsaugos problemas, transporto spūstis ar vietų automobiliams daugiabučių kiemuose trūkumą, klausė kitų Vilniui aktualių bei svarbių klausimų.

IMGP9679

IMGP9684

IMGP9690

IMGP9700

 

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!