Trišalėje taryboje – apie minimalios mėnesio algos didinimą

Rytoj, sausio 27 d., 14 val. vyks Lietuvos Respublikos trišalės tarybos posėdis.

Pirmasis posėdžio darbotvarkės klausimas – Dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo. Pranešėjas: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas.

Šiuo metu MMA siekia 300 Eur. Premjeras Algirdas Butkevičius ir kiti Vyriausybės atstovai ne kartą sakė, kad yra galimybė nuo š.m. liepos 1 d. MMA pakelti iki 325 Eur, tačiau dėl to turi sutarti Trišalėje taryboje posėdžiaujantys socialiniai partneriai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat remia siekį pakelti MMA. Pasak jos, Lietuva pagal MMA lygį jau atsilieka nuo Latvijos ir Estijos, kur šis rodiklis siekia atitinkamai 360 ir 390 Eur.

Profesinės sąjungos savo poziciją išreikš po posėdžio, kai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas pristatys siūlymus.

Darbotvarkė:

14:00-14:05 Posėdžio darbotvarkės patvirtinimas

14:05-14:35 Dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo. Pranešėjas: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstotovas

14:35-14:55 Informacija dėl projekto „Darbo santykių ir valstybinio socialinio draudimo teisinis-administracinis modelis“ rezultatų. Pranešėja: Eglė Radišauskienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktoriaus pavaduotoja.

14:55-15.20 Informacija dėl Lietuvos darbo biržos vykdomų aktyvios darbo rinkos politikos priemonių efektyvumo. Pranešėjas: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas.

15.20-15.35 Dėl nedarbo draudimo išmokos mokėjimo pratęsimo. Pranešėja: Inga Liubertė, Lietuvos drabo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėja.

15:35-15:45 Informacija apie LR trišalės tarybos 2014 m. veiklą. Pranešėjas: Sigitas Gailiūnas, LR trišalės tarybos pirmininkas.

15:45-15:55 Dėl kito LR trišalės tarybos posėdžio laiko. Pranešėjas: Sigitas Gailiūnas, LR trišalės tarybos pirmininkas.

15:55-16:10 Diskusijos kitais aktualiais klausimais.

 

Dėl Lietuvos Respublikos trišalės tarybos posėdžio

Posėdžio darbotvarkė

LR TT veikla

Aktyvios darbo rinkos priemoni efektyvumas

Dėl nedarbo draudimo išmokos mokėjimo pratęsimo

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!