Konferencija „Pirmasis jaunimo garantijų projektas Lietuvoje – kelias į sėkmę“

Rugsėjo 25 d. LR Seime vyko projekto „Pirmasis jaunimo garantijų projektas Lietuvoje – kelias į sėkmę“ baigiamoji konferencija. Tai vienas iš 18 bandomųjų Jaunimo garantijų projektų, kuriuos vykdė 7 Europos Sąjungos šalys. Lietuvos projekto išskirtinumą lėmė tai, kad projektas sulaukė itin didelio verslo pasaulio dėmesio, nes sudarė palankias sąlygas darbdaviui geriau pažinti būsimą darbuotoją, o darbuotojui – darbdavį.

Projekto pareiškėjas Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija, kuri kartu su Vilniaus teritorine darbo birža, VŠĮ Projektų valdymo ir mokymo centru, Lietuvos profesine sąjunga „Solidarumas“ bei Lietuvos darbo federacijos jaunimo organizacija vykdė šį projektą, kurio rezultatai ir buvo pristatyti konferencijoje.

Konferencijoje buvo perskaityti dalyvavusių organizacijų atstovų pranešimai, pristatyta aktuali situacija apie jaunimo užimtumą, diskutuota apie socialinių partnerių vaidmenį, motyvuojant jaunimą rinktis ne pašalpas, o pasinaudoti galimybėmis įsigyti profesinį išsilavinimą ir susirasti darbą.

 

LPSK generalinė sekretorė
Janina Matuizienė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!