Tarptautinė konferencija „Globali Europa: kaip mums laimėti konkurencingumo mūšį“

Lietuvos pramonininkų konfederacija, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija, rugsėjo 16 d. Vilniuje, viešbutyje Kempinski Hotel Cathedral Square, organizavo tarptautinę konferenciją “Globali Europa: kaip mums laimėti konkurencingumo mūšį?”, skirtą Lietuvos narystės ES dešimtmečiui paminėti. Konferencijoje pagrindinį pranešimą skaitė Mario Monti, buvęs Italijos ministras pirmininkas, ekonomikos ir finansų ministras, dvi kadencijas ėjęs Europos Komisijos konkurencingumo, taip pat vidaus rinkos, mokesčių ir finansų paslaugų komisaro pareigas, dabar įtakingas Italijos parlamento senatorius.

Tarptautinėje konferencijoje Europos Sąjungos ateities ir konkurencingumo iššūkių klausimais taip pat diskutavo ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas ambasadorius Vygaudas Ušackas (vyriausiasis derybų dėl Lietuvos įstojimo į ES derybininkas 2000-2001 m.), Europos pramonininkų konfederacijos BUSINESSEUROPE generalinis direktorius Markus Beyrer, Europos Komisijos, Verslo ir pramonės generalinio direktorato skyriaus vadovas Francisco Caballero-Sanz, Amerikos prekybos rūmų Europoje tarybos, AmChams in Europe pirmininkas Jake Slegers ir LPK prezidentas Robertas Dargis.

Konferencijos metu buvo apžvelgtas Lietuvos kelias integruojantis į europines struktūras, diskutuojama apie šalies ir visos ES pasiekimus bei iššūkius šiuolaikiniame pasaulyje, pagrindinį dėmesį skiriant ekonomikai, konkurencingumui, plėtrai ir darbo vietų kūrimui.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!