Paminėtas uab „kauno autobusai“ 80-ties metų jubiliejus

Renginį vedė Vilius Kaminskas, kuris priminė autobusų parko istoriją ir pasidžiaugė, kad visi autobusų vairuotojai  ankstyvą rytą išvažiuojantieji į reisus buvo pavaišinti tortu, ant kurio puikavosi užrašas „80 metų keliaujame kartu”. Įmonės istorija prasidėjo 1934 metais savivaldybės vadovams pasirašius sprendimą Nr. 444.


„Sveikinu visą bendruomenę gražios šventės proga. Dėkoju jums už tai, kad vežate kauniečius, dirbate sunkų ir atsakingą darbą. Visi kartu stengiamės, kad keleiviai būtų patenkinti visuomeniniu transportu. Metai iš metų jūsų teikiamos paslaugos tampa vis kokybiškesnės, nes kasmet įsigyjame naujų autobusų. Iš „Kauno autobusų” išaugo „Kautra”, keleivius taip pat perveža „Autrolis”. Labai simboliška, kad jubiliejaus proga „Kauno autobusai” susijungia su „Autroliu”. Linkiu sėkmingų kelionių ir vis gerėjančių darbo sąlygų”, – kalbėjo meras Andrius. Kupčinskas.


Generalinis direktorius Mindaugas Grigelis priminė au aštuoniasdešimt metų važiuojame kartu, dirbame kartu. 1934 metų vasario 8 d. Kauno m. Taryba priėmė nutarimą Nr.444 „ Įsteigti autobusų įmonę keleiviams vežioti Kauno mieste…“ .  Sunku šiandien ir besuskaičiuoti kiek per šį laikotarpį nuvažiuota kilometrų, kiek pervežta keleivių . Visi puikiai suprantame, kad šiai kilniai misijai atlikti buvo sutelkti bendrovės darbuotojai. Kiek per šį aštuoniasdešimtmetį bendrovėje iš viso  dirbo ir tebedirba  darbuotojų taip pat sunku besuskaičiuoti, tačiau visi jūs įnešėte ir šiandien tebenešate į šį darbą po kruopelytę savo meilės, patirties, atsidavimo keleiviui, technikai ir Kauno miestui. Tik visi mes dirbdami darniai, profesionaliai ir su atsidavimu galime užtikrinti saugų, patikimą ir malonų keleivių važiavimą autobusais į jiems norimą vietą. Matome ir jaučiame kaip, greitai bėga laikas diena keičia dieną, savaitė keičia savaitę, o štai ir mėnuo, po to metai , dešimtmečiai. Ir šiandien mūsų bendrovėje tebedirba 10 darbuotojų kurie mena įmonės 40 – metį , 52-darbuotojai mena 50-metį, o 60-metį šventė net 102 darbuotojai tebedirbantys ir šiandien.Suprantame kad greitai vystosi ir keičiasi technika,  kai kuriose srityse žmogų sugeba pakeisti įvairios modernios technologijos, tačiau mūsų darbe, keleivių vežimo autobusais bare, manau niekas dar greitai nepakeis žmogaus. Taip, autobusai tampa šiuolaikiški, komfortabilūs, tačiau be vairuotojo, be tiesioginio kontakto su keleiviu šis darbas yra neįmanomas. Juk daugelio kauniečių, važiuojančių mūsų autobusais gera nuotaika priklauso nuo mūsų, nesvarbu ar jis važiuoja anksti ryte į darbą, ar grįžta namo vėlai vakare.Todėl pirmiausiai geros nuotaikos, tvirtos sveikatos, sėkmės ir daug, daug optimizmo linkiu Jums brangūs bendradarbiai, kolegos.   Visiems nuoširdus Ačiū už jūsų darbą, už jūsų patriotizmą savo bendrovei UAB „Kauno autobusai“.  Tokios gražios šventės proga norėčiau įteikti Tarptautinės kelių transporto asociacijos IRU apdovanojimus mūsų vairuotojams , kurie to nusipelnė. Šį garbingą apdovanojimą sudaro diplomas, garbės medalis ir ženkliukas.Jie skiriami vairuotojams kurie šį darbą-vairavimą dirbo nepertraukiamai daugiau kaip 20 metų, o darbdaviai ir klientai jais buvo patenkinti, be to ne mažiau 5 metus dirba toje pačioje įmonėje, nepadarė didelių autoavarijų ir kelių eismo taisyklių pažeidimų. Už ilgametį darbą ir keliones be avarijų, nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių, autobusų vairuotojams Romualdui Jakui ir Nikalajui Rečkovui įteikti Tarptautinės kelių transporto sąjungos padėkos raštai.


     Kalbėjo Seimo narys Rytas Kupčinskas prisiminė, kad „anksčiau į darbą važiuodavome kabodami ant autobusų laiptelių. Dabar to nebėra. Keleivių aptarnavimas gerėja. Per daugelį metų jūs įgijote gyventojų pasitikėjimą, todėl keleivių, besinaudojančių autobusais, vis daugėja. Dėkoju už pasiaukojamą jūsų darbą”, – sakė „Kauno autobusų” bendruomenę pasveikinęs LR Seimo narys Rytas Kupčinskas ir įteikė atminimo dovaną Direktoriui minint Kauno autobusų parko 80-metį.


„Geriems pasikeitimams įmonėje reikia lėšų, bet svarbiausia yra žmonės. Jūs kuriate šios įmonės istoriją, jūs tą tobulinate. Tik nuo jūsų priklauso keleivių aptarnavimo kultūra. Ačiū jums už gerą darbą. Sveikinu šventės proga”, – kalbėjo Kauno miesto tarybos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.


Bendrovės „Kauno autobusai” technikos direktorius Kęstutis Derliūnas ne tik pasveikino kolegas, bet ir padainavo „Kelelis tolimas…” Jam pritarė visi šventės dalyviai. UAB „Kauno autobusai” bendruomenę taip pat sveikino Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, bendrovės „Autrolis” atstovai ir kt.


Darbuotojai vaišinosi kava ir šventiniu tortu gyvai bendraudami ir diskutuodami su dalyvavusiais šventės svečiais. Tai dar kartą sveikiname Gerb.kolegos su Kauno autobusų parko įkūrimo 80-mečiu.


 






 


 


 


 


 


 


 


 


 


Bronius Bučelis,


Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų


profsąjungos federacijos profsąjungos pirmininkas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!