Mes – moterys – lietuvos dabartis ir ateitis

Susirinkusias per 40 dalyvių iš įvairių šakų, maloniai pasveikino Moterų centro pirmininkė Irena Petraitienė, LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė ir šį renginį finansavusio Friedricho Eberto fondo vadovė Lietuvoje Jolanta Steikūnaitė.


 


Apie moters vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėję kalbėjo VU docentė Irena Stonkuvienė. Lektorė pristatė stereotipus, formuojančius mūsų nuomonę apie žmonių grupes, pateikė daug įdomios statistikos.


 


Lietuvoje 54 % respondentų mano, kad moterys ir vyrai yra skirtingi, o 35 %, kad panašūs. Tokios savybės kaip emocingumas, švelnumas yra moteriškos, o drąsa ir agresyvumas priskiriama prie vyriškų savybių.


 


Kita pranešėja iš Lietuvos centrinio pašto kalbėjo apie moters vadovaujamo kolektyvo darbą, atmosferą ir nuotaikas. Negalima vienpusiškai teigti, kad vadovaujant moteriai, darbuotojoms moterims yra paprasčiau. Kai kurie klausimai sprendžiami lengvai, bet tikrai ne viskas ir ne visada.


Informaciją apie moterų užimtumą ir ekonomikos augimą Lietuvoje mums pristatė Europos ekonomikos ir socialinių   reikalų komiteto narė Indrė Vareikytė. Įdomu buvo diskutuoti apie įtaką  šalies ekonomikai sulyginus vyrų ir moterų darbo užmokestį.


 


Visomis kalbėtomis  temomis vyko aktyvios diskusijos, išgirdome daug įvairių nuomonių.


 


Dėkojame Friedricho Eberto fondui už galimybę susitikti ir pabendrauti.


 


Iki pasimatymo,


LPSK moterų centras

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!