Rugsėjį augo darbo paklausa ir mažėjo nedarbas

„Darbdaviai, ekonomikos ekspertai teigia, kad darbuotojų paklausa didėja – ir tai mes akivaizdžiai matome darbo diržos statistikoje. Atsigavusios įmonės kuria darbo vietas, siūlo geras sąlygas norintiems dirbti žmonėms, o ypač galime pasidžiaugti tuo, kad žmonės vis labiau linksta į savarankišką verslą. Tai, kad šis procesas yra ne atsitiktinis, rodo registruoto nedarbo mažėjimas ne keliose didmiesčių savivaldybėse, o beveik visoje Lietuvoje“, – atkreipė dėmesį socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.


Rugsėjį registruotas nedarbas šalyje smuktelėjo nuo 10,4 proc. iki 9,9 proc. Lietuvos darbo biržos duomenų registre spalio 1 dieną buvo 181,2 tūkst. bedarbių – tai 8,9 tūkst. mažiau nei prieš mėnesį. Paskutinį kartą toks nedarbas buvo fiksuotas 2009 m. birželį. Beveik visoje šalyje – 55 iš 60 savivaldybių – registruotas nedarbas mažėjo, 2 – išliko toks pats kaip ir prieš mėnesį, 3 pajūrio savivaldybėse – augo.


Rugsėjį 11,5 proc. išaugo norinčių dirbti savarankiškai – verslo liudijimus iki 6 mėn. įsigijo 6 tūkst. bedarbių.


Jaunų bedarbių iki 25 metų amžiaus tarp bedarbių buvo registruota 21,9 tūkst. (2,1 tūkst. mažiau nei prieš mėnesį) – 5,4 tūkst. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Registruotas jaunimo nedarbas tarp šalies 16-24 metų amžiaus gyventojų sudarė 6 proc.


Nuo metų pradžios teritorinės darbo biržos tarpininkavo įdarbinant 152,3 tūkst. darbo ieškančių žmonių, į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiuntė 49,1 tūkst. ir veiklą pagal verslo liudijimus pradėjo 44,9 tūkst. bedarbių.


 


 


LDB informacija


www.ldb.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!