Bendros atsakingų tarnybų pastangos garantuotų gyventojų saugumą

Pasak LTPF pirmininkės Loretos Soščekienės, Lietuvos medikų profesinė sąjunga ir VšĮ GMPS medicinos darbuotojų profesinė sąjunga, galimai gindamos ne tik savo, bet ir užsakovų  interesus, vykdo aktyvų puolimą, siekdamos įteigti gyventojams, kad jie, skambindami Bendruoju pagalbos telefonu 112, gali nesulaukti pagalbos. Taigi, jeigu dabar gyventojai nelaimės atveju gerai žino, kad reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, tai dabar, kalbant apie 113 numerį, keliama sumaištis.


Deja, tenkinant siaurus interesus nė  nesusimąstoma, kad taip rizikuojama žmonių gyvybėmis. Be to, šios medikų profsąjungos nėra linkusios informuoti, kad diegiant atskirą ryšio tinklą ir atsisakant naudotis įsigytomis BPC technologinėmis priemonėmis, bus bandoma kurti atskirą GMP dispečerinių tarnybų tinklą, investuojant į jį Valstybinių ligonių kasų lėšas. Ir net neužsimenama, kiek tai kainuos patiems gyventojams. Gaila, kad pasinaudojant skaudžia situacija  bandoma ginti ne  visų gyventojų, o savo interesus.


Beje, nors  BPC Klaipėdos ir Vilniaus centruose įrengtos modernios kompiuterizuotos darbo vietos GMP dispečeriams, į tai investuotos ES struktūrinės paramos fondų lėšos, bet dirbti drauge su ugniagesiais ir policija nenorima.  Neatsižvelgiant  į Vyriausybės 2012–2016 m. programos vieną iš nuostatų, kurioje yra numatyta greitosios pagalbos tarnybų pajėgų valdymą integruoti į Bendrojo pagalbos telefono numerio 112 tinklą bei teisės aktų reikalavimus.


2012 metais Bendrajame pagalbos centre per vieną mėnesį registruoti 84526 skambučiai. Skabučių vidurkis per parą – 2779, skambučių skaičius piko metu per valandą nuo 204 iki 71.


 


Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija


 


 


Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė 


Loreta Soščekienė


Mob. +370 670 17688


el.paštas: l.soscekiene@vrsps.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!