Akcija „šioje šalyje nėra vietos šešėliui“

Akcija organizuojama Vilniuje, tačiau siekiame, kad simbolinė kova su šešėliniu verslu pasiektų ir kitus Lietuvos miestus. Prie akcijos jau prisijungė Kaunas, Kėdainiai, Biržai, Klaipėda (birželio 1d.), Utena ir Marijampolė.


Akcija skirta prisidėti prie šalies gerovės ir didinti piliečių sąmoningumą apie „šešėlio“ žalą mums, Lietuvos piliečiams. Šiais metais akciją rengiame Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse. Datą pasirinkome neatsitiktinai, nes norime paraginti visuomenę ateities kartoms kurti tokią Lietuvą, kurioje nebūtų vietos „šešėliui“.


Ką veiksime akcijos metu?


Nuo 8 iki 9 ryto akcijos dalyviai miestų gyventojams dalys informacinius bukletus apie šešėlinės ekonomikos, mokesčių vengimo mastus ir jų poveikį visuomenei. Raginsime  mūsų šalies darbdavius skaidriai atsiskaityti su darbuotojais, o darbuotojus – atsisakyti nelegalios produkcijos ir neremti „šešėlinio“ verslo.


Kaip būsime apsirengę?


Akcijos dalyviai bus apsirengę baltais marškinėliais su užrašais, kuriuos išdalysime akcijos vietose. Taip pat marškinėlius bus galima atsiimti Totorių g. 5-21, Vilnius, „Investuotojų Forumo” biure.


Šiais metais prie akcijos prisijungė:


Lietuvos Respublikos Valstybinė mokesčių inspekcija;
Pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės“;
Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ dalyviai.


Rašykite mums ir registruokitės: andzelika@investorsforum.lt , registracijos metu nurodykite kurioje vietoje norėtumėte vykdyti akciją.


 


Kur vyks akcija?
Akcijos vietos yra skiriamos tiek organizatorių, tiek prie akcijos norinčių prisijungti dalyvių. Vietos, kuriose bus savanoriai – įmonių ir organizacijų vadovai, darbuotojai, jaunimo organizacijų atstovai – pateikiamos žemiau.


Vilnius:
Nepriklausomybės aikštė (prie LR Seimo) Vilniuje;
Vilniaus Katedros aikštė;
Vinco Kudirkos aikštė Vilniuje;
Jūsų pageidaujamos vietos Gedimino prospekte;
Šalia Vilniaus Kalvarijų turgaus;
Vilniaus Baltasis tiltas;
Šalia Vilniaus Halės turgaus.


Biržai:
vieta tikslinama


Kaunas:
Kauno Laisvės alėja, Vilnaus g.


Kėdainiai:
Basanavičiaus g., aikštė prie Kėdainių miesto savivaldybės (Basanavičiaus g. 53)


Klaipėda:
vieta tikslinama


Marijampolė:
vieta tikslinama


Utena: 
vieta tikslinama


 


Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!