Priimtas sprendimas, įpareigojantis didinti atlyginimus žemesnių grandžių pareigūnams

Tai numatyta kovo 28 d. Seimo nutarimu patvirtintose Statutinių valstybės tarnautojų tarnybos, socialinių garantijų ir darbo apmokėjimo tobulinimo gairėse.


 


Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pabrėžia, kad Seimo patvirtintos gairės yra politinis sprendimas, įpareigojantis padidinti apmokėjimą tiems pareigūnams, kurie gauna mažiausius atlyginimus. Šis dokumentas taip pat įpareigoja suvienodinti apmokėjimą už darbą – jame nurodyta, jog apmokėjimas statutiniams valstybės tarnautojams turi būti reglamentuojamas vienodai, o specializuoti teisės aktai turi nustatyti tik atskirų statutinių valstybės tarnautojų tarnybos ypatumus.


 


„Šiuo metu susidariusi situacija, kai dėl didesnių atlyginimų ir geresnių socialinių garantijų pareigūnai pereina į kitas tarnybas, yra netoleruotina. Apmokėjimo už darbą statutiniams pareigūnams suvienodinimas panaikins šią problemą ir padidins tarnybos statutinėse įstaigose patrauklumą“, – pažymi vidaus reikalų ministras D. A. Barakauskas.


Remiantis Seimo patvirtintomis Statutinių valstybės tarnautojų tarnybos, socialinių garantijų ir darbo apmokėjimo tobulinimo gairėmis, Vyriausybė iki gruodžio 1 dienos turėtų parengti statutinių valstybės tarnautojų tarnybą, socialines garantijas ir darbo apmokėjimą reglamentuojančio įstatymo projektą.


 


 


vrm.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!