„neregėtos lietuvos“ autorius 500 knygų įteikė policijos pareigūnams atstovaujančiai profesinei sąjungai

Profesinės sąjungos pirmininkė Loreta Soščekienė, išgirdusi apie dovaną, prisipažino pirmą kartą gyvenime netekusi žado: „Aš tiesiog sėdėjau ir negalėjau patikėti dovanos kiekiu. Profesinėms sąjungoms išvis neįprasta gauti dovanų, o dar tokių nepakartojamų. Policininkams, kurie dažnai mato tik niūrius dalykus, ši knyga turėtų būti atgaiva sielai. Kiek kartų bevartyčiau šią knygą, vis tiek negaliu atsigrožėti, kokia graži mūsų tėvynė“.


Paklausus, kam šios knygos bus įteiktos, L. Soščekienė atsakė, jog policijos pareigūnams, kurių darbai neturi likti nepastebėti, taip pat policijos darbuotojams, aktyviai dirbantiems profesinėje sąjungoje.


Renginyje dalyvavo policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis. Jis teigė, visada žinojęs, kad Lietuva yra graži, bet kad tokia graži – galėjo tik pasvajoti. Tai įrodė Marius Jovaiša ir užkariavo visų lietuvių širdis, priversdamas dar labiau pamilti tėvynę. Generalinis komisaras knygos autoriui juokais pasiūlė sukurti dar vieną nuotraukų albumą – „Neregėta policija“, kad Lietuvos piliečiai matytų ne tik neigiamą žiniasklaidos kuriamą įvaizdį, bet ir kiekvienam nematomus policijos darbo aspektus.


Tai ne pirma institucija, kuri gavo įspūdingą M. Jovaišos dovaną: anksčiau jis padovanojo 1 500 albumų Lietuvos mokykloms, 300 albumų Lietuvos bibliotekoms, 110 albumų Lietuvos prezidentūrai bei  150 albumų  įvairiomis kalbomis Lietuvos mokslų akademijai.


„Neregėta Lietuva“ – didžiausias aeronuotraukų leidinys, išleistas 11 kalbų, skirtas Lietuvos kraštovaizdžiui įamžinti. Knygą sudaro daugiau kaip 250 itin aukštos kokybės ir didelio formato nuotraukų su vietų ir objektų aprašymais, autoriaus komentarais ir pasakojimu apie projekto įgyvendinimo detales. Patys gražiausi vaizdai buvo atrinkti iš beveik 20 tūkstančių kadrų. Tai analogų neturintis Lietuvos nuotraukų iš paukščio skrydžio albumas. Už kiekvieną jubiliejinį knygos leidimą yra sodinamas ąžuolas. Šiuo metu „Neregėtos Lietuvos“ tūkstantmečio ąžuolyne jau auga apie 20 000 medelių.


Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinė profesinė sąjunga atstovauja daugiau nei 4000 statutiniams pareigūnams, tarp kurių yra ugniagesiai-gelbėtojai, policijos pareigūnai, vadovybės apsaugos departamento, pataisos namų bei sienų apsaugos darbuotojai.


 





 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Lietuvos vidaus reikalų sisteminės respublikinės


profesinės sąjungos informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!