Perc moterų mokykla

Ši mokykla organizuojama kiekvienais metais, o konferencija kas dveji metai. Renginyje dalyvavo 21 šalies atstovės, apie 40 moterų. Tris dienas moterys mokėsi dirbti, bendravo, dalinosi patirtimi, ruošė užduotis darbo grupėse, kalbėjo apie moterų dabarties problemas, kūrė vizijas ateičiai. Kai kurios šalys paruošė ir pristatė savo stendus bei pateikė pagrindinius praėjusių metų moterų veiklos momentus ir aktualijas. Mes irgi pristatėme savo šalies stendą ir nuveiktus darbus. Pagrindinės gvildentos temos: įvairūs moterų struktūrų modeliai, galimybių plėtimas, pagrindinis moterų struktūrų darbas tinkle (jį sudaro 29 organizacijos), aktyvios ir suinteresuotos moterų organizacijos – raktas į sėkmę.


Lapkričio 8 dieną įvyko Europos regiono tarybos moterų komiteto konferencija. Komiteto prezidentė Hege Hero pateikė informaciją apie nuveiktus darbus. Supažindino su komiteto darbo 2012–2014 metų planais.


Išklausyti pasisakymai apie naujus projektus, pateiktas pataisas. Įvyko komiteto prezidentės, dviejų vice-prezidenčių ir devynių komiteto narių rinkimai 2012–2016 metų kadencijai.


PERC moterų komiteto prezidente išrinkta Mariana Kniesner iš Rumunijos, viceprezidentėmis – Sabine Slegets iš Belgijos ir Janka Takeva iš Bulgarijos.


Įvertinus gautą medžiagą ir žinias galima teigti, jog dalyvavimas mokykloje – įdomus ir naudingas.


 


 


LPSK moterų centras


Sigutė Prekevičienė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!