Mokyklos reorganizacija: moksleivių nėra, o mokytojai dirba

Pasikliovė juristais


Rugsėjo mėn. Kazliškio pagrindinė mokykla buvo prijungta prie Pandėlio pradinės ir tapo šios švietimo įstaigos skyriumi. Darbas buvo pasiūlytas reorganizuotos mokyklos pradinių klasių mokytojams, o vyresniųjų klasių pedagogams buvo įteikti įspėjimai apie atleidimą iš darbo.
„Pasikliovėme juristų patarimais. Šiuo metu maždaug dešimt buvusios Kazliškio mokyklos mokytojų neturi darbo. Tačiau atleisti jų negalime, nes nėra pasibaigęs įspėjamasis laikotarpis“, – sakė rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis. Jo teigimu, reorganizacija nėra pagrindas atleisti žmogų iš darbo.  


Ką mokykloje, kurioje nėra mokinių, veikia mokytojai? Vedėjo teigimu, Pandėlio pradinės mokyklos direktorius Valdis Vaičėnas šiems pasiūlo vienokio ar kitokio darbo.


Trys klausimai Valdžiui Vaičėnui, Pandėlio pradinės mokyklos direktoriui
 
 – Situacija, švelniai tariant, keistoka. Ką apie ją galite pasakyti Jūs?
 
– Situacija ne keistoka, o nepavydėtina nei pedagogų, nei mano paties atžvilgiu. Aš labai suprantu ir gerbiu uždaromos mokyklos mokytojus, bet labai užjaučiu ir savo mokyklos kolegas: neturiu ką atsakyti į jų klausimą, kodėl turime taupyti kiekvieną centą savo ir mokinių sąskaita, eiti dešimties dienų nemokamų atostogų…


Mokytojams, dirbusiems Kazliškio pagrindinėje ir negavusiems darbo Pandėlio pradinėje, įteikti įspėjimai apie darbo sutarties nutraukimą. Darbo kodekse nurodyta: įspėjamasis laikotarpis yra du arba keturi mėnesiai. Šiuo laikotarpiu žmogus turi būti darbo vietoje. Taigi mokytojai atvyksta į Kazliškio pradinių klasių skyrių ir dirba čia įvairius darbus: tvarko metodinę medžiagą, plakatus, mokyklos archyvą, dokumentaciją.


Vadovaujantis įstatymu šiems mokytojams skiriama viena savaitės diena naujo darbo paieškoms. Be to, Kazliškio pagrindinėje mokykloje jie turėjo mažus krūvius, todėl į Pandėlio pradinę jie atvyksta dieną ar dvi per savaitę.
 
http://www.grokiskis.lt/temos/situacija/2012/10/01/mokyklos-reorganizacija-moksleiviu-nera-o-mokytojai-dirba
 


Reda MILAKNIENĖ


www.svietimoprofsajunga.lt


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!