Profesinės sąjungos reikalauja vyriausybės apsisprendimo dėl mma

Nešini plakatais „Reikalaujame didinti MMA!“, „Reikalaujame algos, o ne išmaldos!“, „Ponai ministrai! Pasakykite pagaliau savo poziciją dėl MMA!“, „Mokėkite atlyginimą – ne pašalpą!“, „Kiekvienas žmogus turi teisę į apsaugą nuo skurdo ir socialinės atskirties!“, „MMA ne mažiau 1000 litų!“, „Darbas – kvalifikuotas, alga – minimali!“, „Lietuvos MMA = skurdas!“, „Kiekvienam liberalui po MMA!“profsąjungininkai reikalavo apsisprendimo.


 


Profesinės sąjungos pareiškia, kad baigiantis ekonominei krizei ir toliau blogėja didelės visuomenės dalies, gaunančios minimalias pajamas, ekonominė ir socialinė padėtis. Per 300 tūkstančių darbuotojų, gaunančių už darbą minimalų mėnesio atlyginimą (MMA) 800 litų per mėnesį (apie 670 litų, atskaičius mokesčius) pajamos per pastaruosius trejus metus dėl infliacijos ir nesibaigiančio kainų augimo nuvertėjo  ketvirtadaliu.


Ilgiau nei pusmetį profesinės sąjungos reikalauja, kad minimalus mėnesio darbo užmokestis (MMA) būtų didinamas iki 900 litų per mėnesį nuo 2011 metų liepos 1 d. ir iki 1000 litų per mėnesį nuo 2012 metų sausio 1d., tačiau LR Vyriausybė iki šiol vengia paskelbti savo nuomonę dėl MMA didinimo.


LR trišalės tarybos posėdyje 2011m. kovo 22d., šalys pareiškė skirtingas nuomones, tačiau profesinės sąjungos ir didžiausią dalį darbdavių atstovaujanti darbdavių organizacija vieningai palaikė MMA didinimo būtinumą.


Profesinių sąjungų reikalavimu, gegužės 17 dieną bus surengtas neeilinis LR trišalės tarybos posėdis, kuriame  LR Vyriausybė privalo pateikti aiškią poziciją dėl minimalaus mėnesio atlyginimo.


LR Vyriausybei ir toliau vengiant priimti sprendimą, profesinės sąjungos imsis visų įstatymais numatytų protesto veiksmų.


Apie ypatingą Lietuvos situaciją profesinės sąjungos informuos atitinkamas Europos Sąjungos institucijas ir Tarptautinę darbo organizaciją (TDO).


 


Nuotraukų albumas šiuo adresu:


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.202351043133805.43006.153500544685522&l=b10a44b238


 


 


                    


 


 


 


LPSK informacija


www.lpsk.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!