Piketas prie portugalijos ambasados

Piketuotojai tikėjosi perduoti Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinio centro kreipimąsi (ENJ.E. ponui Joao Manuel DA CRUZ DA SILVA LEITAO, nepaprastajam ir įgaliotajam Portugalijos ambasadoriui Lietuvoje, tačiau į ambasadą nebuvo įleisti.


Kreipimasis Portugalijos vyriausybei bus išsiųstas paštu.


 


 


Visuotinis Portugalijos streikas kovai su neteisybe, už alternatyvius politikos pokyčius


 


 


Visuotinis streikas už alternatyvią politiką! Už plėtrą!


Visuotinis streikas už orų darbą, teisingą darbo užmokestį, socialinę apsaugą!


 


Lapkričio 24 dieną, Portugalijos profesinių sąjungų konfederacija CGTP–IN sukvies žmones į visuotinį streiką prieš biudžeto taupymą darbuotojų sąskaita, viešojo sektoriaus darbuotojų algų mažinimą ir bendrosios perkamosios galios mažėjimą, pragyvenimo kaštų kilimą, darbdavių vykdomą puolimą ignoruojant darbuotojų teises, kolektyvinių derybų blokavimą, socialinės apsaugos mažinimą, pensijų įšaldymą, išmokų vaikams ir jaunimui mažinimą, darbuotojų, visų dirbančių žmonių skurdinimą ir nelygybę.


 


Streiko reikalavimai: už investicijas į produktyvų darbą, kokybiškų ir teisėtų darbų kūrimą, valstybinį minimalų darbo užmokestį 500 EUR nuo 2011 sausio mėnesio, didesnius atlyginimus, teisės į kolektyvines derybas įgyvendinimą, geresnę socialinę apsaugą, kokybiškas viešąsias paslaugas, reikalavimą kovoti su šešėline ekonomika, sukčiavimu, mokesčių vengimu, mokesčių didinimu, didelės vertės turto, prabangos prekių, vertybinių popierių rinkos operacijų apmokestinimą!


 


Portugalijos profesinių sąjungų konfederacija CGTP–IN kviečia kitų šalių profesines sąjungas solidariai paremti jų kovą už naują politiką: daugiau ir geresnių darbų, tinkamą socialinę apsaugą, socialinį ir ekonominį teisingumą.


 




 


 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 


 


Daugiau nuotraukų čia:


http://www.facebook.com/pages/Lietuvos-profesiniu-sajungu-konfederacija/153500544685522?v=photos&ref=ts#!/album.php?aid=25974&id=153500544685522


 


Portugalijos CGTP–IN Vykdantysis direktorius Ulisses Garrido atsiuntė padėką už puikią, solidarią paramą ir 2010m. lapkričio 24d., surengtą piketą prie Portugalijos ambasados Lietuvoje.


 


 


LPSK informacija


www.lpsk.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!