Profesinės sąjungos norėtų 1200 litų minimalios algos

Tokios nuomonės laikosi Lietuvos profsąjungos. Šiuo metu Vyriausybėje yra parengtos darbo grupės išvados svarstyti minimalaus atlyginimo didinimą iki 900-1000 Lt.


„Minimali alga turi būti tokia, kad žmogus galėtų pragyventi. Šiuo metu iš 800 Lt priskaičiuoto darbo užmokesčio, manau, kad nė vienas ministras, nė vienas Seimo narys nepragyventų. Jeigu jums už butą reikia sumokėti 500 Lt, lieka 200 Lt pragyventi, o kur dar transportas. Mano nuomone, šiuo metu minimali alga turėtų būti gerokai virš 1000 Lt“, – žurnalistams sakė Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis, susitikime su premjeru atstovavęs profsąjungų pozicijai.


Minimalaus atlyginimo didinimas ir jo indeksavimas esą turėtų būti numatytas kitame Nacionaliniame susitarime.


Jis atkreipė dėmesį, kad pasirašius Nacionalinį susitarimą buvo pasiekta, jog vienašališkai be Trišalės tarybos pritarimo nebūtų keičiami darbo santykius reguliuojantys įstatymai.


Šiuo metu minimalus atlyginimas yra 800 Lt prieš mokesčius arba apie 670 Lt po jų.


Trečiadienį sukanka lygiai metai, kai profsąjungos, Vyriausybės ir darbdavių atstovai pasirašė Nacionalinį susitarimą. Ta proga premjeras sukvietė socialinius partnerius aptarti jo rezultatus.


 


 


Rasa Lukaitytė


www.DELFI.lt


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!