Europos darbo santykių stebėsenos institucija įvertino lšps veiklą

Už šią veiklą yra atsakinga institucija, kuri angliškai vadinasi European Industrial Relations Observatory (EIRO). Geriausi ES šalių mokslinių tyrimų institutai sudaro EIRO tinklą. Nuo įstojimo į ES tokia stebėsena vykdoma ir Lietuvoje. Fondo partneris mūsų šalyje yra Darbo ir socialinių tyrimų institutas (DSTI). EIRO ne kartą publikavo naujienas apie kolektyvinius darbo santykius mūsų šalies švietimo sektoriuje.


Paskutiniame straipsnyje „Socialiniai partneriai ieško išeičių iš sunkios padėties švietimo sektoriuje“ analizuojama socialinio dialogo švietimo sektoriuje situacija ir Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) pastangos dialogo būdu ieškoti išeičių iš krizės. Rašoma apie paskelbtą nepasitikėjimą Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui ir nepasitikėjimo rezultatą: Švietimo komiteto prie Trišalės tarybos įkūrimą.


„Ekonominė krizė Lietuvoje atskleidė ir pagilino užsisenėjusias bėdas švietimo sistemoje. Tai paskatino socialinius partnerius pradėti socialinį dialogą siekiant išspręsti rimtas šio sektoriaus problemas. Po daugiau kaip trejų metų Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pastangų, 2010 m. birželio 14 d. pagaliau buvo įkurtas Švietimo komitetas prie Lietuvos Respublikos Trišalės tarybos.“ – rašoma straipsnio įvade.


Informaciją ir analizę apie padėtį švietimo sektoriuje ir LŠPS pastangas socialinio dialogo būdu spręsti švietimo problemas atliko Darbo ir socialinių tyrimų instituto vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Inga Blažienė.


Kiti EIRO straipsniai:


Social partners seek ways out of difficult situation in education sector


Education trade unions join to form new federation


Public sector unions oppose budget cut proposals


Higher education staff threaten strike action


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!