Darbo birža bendradarbiaus užkertant kelią nelegaliam darbui

Atviro informavimo zonose skelbiama: „Tikrai žinote, kur dirbama nelegaliai? Paskambinkite telefonu (8 5) 213 9750 (Valstybinė darbo inspekcija)“. Pasitikėjimo telefono numeriu galės paskambinti kiekvienas asmuo, suinteresuotas prisidėti prie šalies ekonomikos atsigavimo.


 „Dėl ekonomikos nuosmukio išaugęs nedarbas ir šešėlinė veikla įpareigoja imtis ryžtingų priemonių, kurios skatintų privačius ir juridinius asmenis būti labiau atsakingiems legaliai kuriant ir plėtojant verslą ir paslaugas šalyje. Tikimės, kad mūsų klientai – ir ieškantys darbo, ir jį siūlantys – supranta pilietinės atsakomybės svarbą, ir nauji sprendimai bus efektyvūs,“- sako Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.


Teritorinėms darbo biržoms rekomenduojama bendradarbiauti su atitinkamais Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) teritoriniais (apskrities) skyriais įgyvendinant ir numatant priemones, skirtas nelegalaus darbo užkirtimui bei keičiantis informacija apie įmones, nuolat registruojančias tas pačias laisvas darbo vietas, į kurias nukreipiami darbo ieškantys asmenys. Pasitaiko atvejų, kad darbo biržos siųstiems asmenims pasiūloma kurį laiką dirbti be darbo sutarties, o vėliau jie į darbą nepriimami. Taip pat bus vykdoma stebėsena ir nedarbo analizė pagal seniūnijas, išskiriant teritorijas su aukštu nedarbo lygiu, besiribojančias su teritorijomis, kuriose fiksuojamas žemas nedarbo lygis. Atsižvelgiant į iš VDI skyriaus gautą informaciją apie nelegaliai dirbančius asmenis, bus priimami sprendimai dėl bedarbio statuso galiojimo ir nedarbo draudimo išmokų mokėjimo.


 


 


 


LDB informacija


www.ldb.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!