Žmones nuo nedarbo gelbės 88 milijonai litų

Kaip informuoja ministerija, šios lėšos bus panaudotos darbo užmokesčio subsidijoms, dalyvių mokymo stipendijoms, mokymo paslaugoms, apgyvendinimui, taip pat bus apmokamos dalyvių kelionės į darbą ar mokymus kitame rajone, sveikatos patikrinimo išlaidos.


Numatoma, kad birželio mėnesį prasidėjęs projektas bus baigtas įgyvendint iki 2011 m. pabaigos. Planuojama, kad per šį laikotarpį į įvairias aktyvias darbo rinkos programas bus įtraukta per 17 tūkst. žmonių: apie 10 tūkst. papildomai darbo rinkoje remiamų bedarbių galės būti įdarbinti subsidijuojant, beveik tūkstančiui bus padėta įsidarbinti darbo rotacijos būdu, daugiau kaip 6 tūkst. žmonių bus sudarytos galimybės persikvalifikuoti ar įgyti naujų profesinių žinių, per 500 ieškančių darbo asmenų bus padėta įsidarbinti remiant jų teritorinį judėjimą.


Darbo užmokesčio subsidijoms bus skirta 45,5 mln. litų, o profesiniam mokymui – per 18 mln. litų. Taip pat šiomis lėšomis bus apmokamos dalyvių kelionės į darbą ar mokymus kitame rajone (5,95 mln. litų), sveikatos patikros išlaidos (50 tūkst. litų) ir mokymo stipendijos (17 mln. litų).


Įgyvendinant projektą bus užtikrintas liepos mėnesį besibaigiančio analogiško projekto, kurį koordinuoja Lietuvos darbo birža (LDB), tęstinumas.


 


 


www.DELFI.lt


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!