Specialus informacinis portalas lietuvos ikimokyklinukų ugdytojams

Mat startavo interneto portalas www.ikimokyklinis.lt – pirmasis ir vienintelis specializuotas tokio tipo tinklalapis Lietuvoje, skatinantis šiuolaikišką požiūrį į vaikų ugdymą vaikystėje. Projekto www.ikimokyklinis.lt iniciatorius – Švietimo ir mokslo ministerija, vykdytojas – Ugdymo plėtotės centras.


„Tokio portalo mūsų šalyje labai trūko, nes profesionali informacija ir pagalba ikimokykliniam ugdymui iki šiol buvo nepakankamai prieinama visiems ugdytojams, švietimo pagalbos specialistams arba pateikiama vartotojui nepatogia forma – specializuotuose leidiniuose, dokumentuose, renginiuose, skirtuose tik profesionalams. www.ikimokyklinis.lt teiks kvalifikuotą pagalbą visoms su vaikų ugdymu susijusioms grupėms – tiek pedagogams, švietimo pagalbos specialistams, tiek tėvams. Projektu siekiame stiprinti pažangų visuomenės požiūrį į vaiką, vaikystę, taip pat ir ikimokyklinį ugdymą, kuris, visų pirma, turėtų padėti atsiskleisti ir augti vaikų galioms“, – teigia Gražina Šeibokienė, Švietimo ir mokslo ministerijos Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo skyriaus vedėja.


Pasak Gražinos Šeibokienės, naujajame portale struktūruotai pateikiama itin plataus spektro su ikimokykliniu ir priešmokykliniu ugdymu susijusi informacija – nuo vertybinių nuostatų į vaiką atskleidimo iki konkrečių patarimų, pvz., kaip ugdyti šeimoje vaiką su negalia; nuo informacijos apie įstaigas, ugdančias ikimokyklinukus ir priešmokyklinukus – iki galimybės dalyvauti pačių sukurtuose forumuose, burti bendraminčius ir kt.


Interneto portale www.ikimokyklinis.lt užsiregistravę pedagogai ir tėvai turės galimybę skaityti straipsnius įvairiomis ugdymo temomis, tiesiogiai siųsti klausimus specialistams, rasti informaciją apie visas mažylių ugdymo įstaigas Lietuvoje, sužinoti apie edukacinius renginius. Taip pat ras rekomenduojamos literatūros apie vaikus ir vaikams, galės diskutuoti su kitais tėvais ir t.t.


„Ne veltui portalo šūkis yra „Pažinkime vaikystę“ – šia gražia idėja siekiame „užkrėsti“ visą Lietuvą. Todėl labai kviečiame tiek ugdymo specialistus, tiek tėvelius aktyviai jungtis prie portalo ir dalytis savo patirtimi bei žiniomis, klausti ir domėtis. Tik tokiu būdu savo vaikams suteiksime visavertį ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą“, – teigia Giedrius Vaidelis, Ugdymo plėtotės centro direktorius.


Portale užsiregistravę ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo specialistai ras informaciją apie ugdymo naujoves, galės diskutuoti su kitais portalo lankytojais vaikų ugdymo temomis. Taip pat – publikuoti savo straipsnius, kurti specialistų bendruomenes, rasti metodinę bei oficialių institucijų pateikiamą informaciją. Planuojama, kad ateityje specialistai šiame portale galės nuotoliniu būdu dalyvauti kvalifikacijos tobulinimo programose ar jas rengti patys.


Portalas www.ikimokyklinis.lt kuriamas Europos socialinio fondo lėšomis, vykdant projektą „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra“. Projekto partneriai – visos Lietuvos savivaldybės.


 


 


ŠMM informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!