„jiems – svarbiau pinigai, o ne žmonės“

Jeigu daugiau nei 50 proc. įmonės darbuotojų pasisakys už streiką, šis prasidėtų antroje birželio pusėje.


Darbo ginčas bendrovėje kilo dė to, kad profesinių sąjungų jungtinei atstovybei ir administracijai nepavyko rasti kompromiso dėl kolektyvinės sutartyje numatyto atlyginimų indeksavimo infliacijos dydžiu.


 


Klaipėdos alaus daryklos profesinės sąjungos pirmininko Raimondo Tamošausko teigimu, uostamiestyje būta bandymų „pakoreguoti“ balsavimo rezultatus: mėginta  išsinešti balsavimo biuletenių arba jų pasiimti daugiau.


 


Be to, administracijos atstovai bauginę žmones pavieniui ir sukviestame susirinkime, kad esą streikas atves bendrovę prie bankroto ir jie neteks darbo, o už streiko padarinius atsakys kiekvienas darbuotojas asmeniškai ir pan.


 


Beje, profesinių sąjungų atstovai derybose nebuvo nusiteikę kietakaktiškai, kaip galėtų atrodyti iš šono. „Švyturio“ profsąjungos pirmininko teigimu, darbuotojų atstovai siūlė įvairius kompromisus, paskutinis jų: atsisakoma reikalauti atlyginimų indeksavimo, jeigu metams išsaugomos darbo vietos, o atlyginimų užšaldymas bus kompensuotas pagerėjus ekonominei situacijai.


 


Paklaustas, kaip į įvykius įmonėje reaguoja jos pagrindinio akcininko – Danijos bendrovės „Carslberg“ – atstovai, R.Tamošauskas atsakė, jog „jie yra informuoti, bet jiems svarbiau yra pinigai, o ne žmonės“.


 


(RMP)


www.lprofsajungos.lt


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!