Naftininkai pradėjo derybas dėl naujos kolektyvinės

Spalio 15 dieną įvyko pirmasis kolektyvinių derybų šalių posėdis, praneša įmonės profesinės sąjungos internetinis laikraštis naftininkai.lt. Sudaryta derybų komisija naująjį dokumentą rengs pagal šiuo metu tebegaliojančią kolektyvinę sutartį. Nuspręsta dirbti bendrai, aptariant kiekvieną skyrių. Sutarties projektą numatoma parengti iki gruodžio mėn.


Jungtinė profesinių sąjungų atstovybėje, sudarytoje iš AB „Mažeikių nafta“, AB „Naftotiekis” ir AB „Mažeikių nafta“ elektrinės profesinių sąjungų atstovų, yra septyni žmonės. Darbdavys į derybinę grupę taip pat paskyrė septynis atstovus.


Profesinės sąjungos aktyvas pasirengęs nelengvam ir intensyviam darbui. Nemažai jėgų, kaip ir anksčiau, reikės tariantis su darbdaviu dėl darbo užmokesčio didinimo, socialinių garantijų dirbantiesiems užtikrinimo. Profsąjungos teigimu, daugiausiai pastangų ir laiko reikalauja derybos dėl atlyginimų ir kitų garantijų, susijusių su išmokomis.


Gruodžio mėnesį derybų komisijai baigus darbą Kolektyvinės sutarties projektas bus teikiamas svarstyti kolektyvuose, po to bus rengiama visuotinė bendrovės darbuotojų konferencija. Būsima kolektyvinė sutartis galiotų AB „Mažeikių nafta“ darbuotojams.  Naujai steigiamuose uab‘uose taip pat turės atsirasti kolektyvinės sutartys, nes šiuo metu juose galioja atskiri trišaliai – darbdavio, profesinės sąjungos ir naujos struktūros administracijos – susitarimai.   


Šiuo metu galiojanti AB „Mažeikių nafta“ Kolektyvinė sutartis patvirtinta ir pasirašyta 2006 m. birželio 16 d., ji galios iki šių metų pabaigos.


 


(RMP)


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!