„alytaus tekstilės“ darbuotojai reikalauja išmokėti jiems vėluojančius atlyginimus

Tuo tarpu bendrovės administracija linkusi šias lėšas skirti ne tik darbo užmokesčio skoloms, bet ir apyvartos lėšoms papildyti bei investicijoms.


Pasak „Alytaus tekstilės“ generalinio direktoriaus Albino Jasiulevičiaus, profsąjungos nori, kad lėšos, gautos už dalies Kultūros rūmų pardavimą, būtų skirtos atlyginimams. Žmonėms reikia panaikinti atlyginimų mokėjimo atsilikimą, tačiau negalima juk visų pinigų pravalgyti.


Praėjusį penktadienį bendrovė su Alytaus savivaldybe pasirašė sutartį dėl Kultūros rūmų likusios dalies pardavimo už 6 mln. litų. Pagal sutartį pinigus „Alytaus tekstilė“ turės gauti per 30 dienų.


„Alytaus tekstilės“ darbuotojams šiuo metu mokamas darbo užmokestis už rugsėjo mėnesį. Įmonėje dabar dirba apie 1,6 tūkst. darbuotojų, žmonėms neišmokėta apie 4 mln. litų darbo užmokesčio.


Planuotas pirmadienį surengti „Alytaus tekstilės“ valdybos posėdis atidėtas antradieniui. Jame turėtų būti priimtas sprendimas, kaip panaudoti už Kultūros rūmų pardavimą gautus 6 mln. litų bei tvirtinami planuojami „Alytaus tekstilės“ šių metų veiklos rezultatai.


Valstybė valdo „Alytaus tekstilės“ kontrolinį akcijų paketą, tarp didžiausių medvilnės perdirbimo įmonės akcininkų taip pat yra Estijos „Tolaram Investments“.


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!