Pareigūnus vienijančios profsąjungos prabilo apie susijungimą

Pagal Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profsąjungos siūlomą modelį abi profesinės sąjungos susijungtų į vieną susivienijimą, įkuriant trečią profesinę organizaciją. Naujiesiems nariams būtų siūloma stoti tiesiai į šį susivienijimą, tokiu būdu padedant pamatus iš esmės naujai ir vieningai profesinei organizacijai. Naująją organizaciją atstovautų kolegialus bei vienasmenis valdymo organai. Kolegialiu valdymo organu galėtų būti  taryba, į kurią abi organizacijos deleguotų savo atstovus. Vienasmeniu organas galėtų būti dabartiniai organizacijų vadovai, vadovaujantys rotacijos principu keisdamiesi kas pusę metų.


Naujojo darinio tarybos sprendimai būtų priimami svarbiausiais darbuotojų atstovavimo ir profesinių sąjungų veiklos klausimais ir būtų privalomi abiems organizacijoms. Abiejų organizacijų tarybos priimtų sprendimus einamaisiais ir kasdieniais klausimais, tačiau kiekvienos organizacijos tarybos posėdžiuose dalyvautų kitos organizacijos atstovas su patariamojo balso teise.


Nė viena iš susijungusių organizacijų neprarastų savo savarankiškumo bei biudžeto.  Bendri projektai būtų finansuojami lygiomis dalimis.


Abiejų profesinių sąjungų samdomi darbuotojai būtų priimami į naująjį susivienijimą. Jų veikla būtų koordinuojama centralizuotai investuojant į jų kvalifikaciją, kontroliuojant bei paskirstant darbus. Kadangi Vidaus reikalų bei pataisos įstaigose vyrauja problemos, susijusios su pareigūnų teisių pažeidimais, pagrindinis dėmesys būtų skiriamas pareigūnų teisėms ginti.


Tokiu būdu nauja organizacija vienytų apie du tūkstančius pareigūnų, vieningai atstovautų juos Vilniaus apskrities policijos bei kitose įstaigose.


Vakar posėdyje dalyvavę Vilniaus policijos darbuotojų profesinės sąjungos tarybos nariai Artūras Černiauskas bei Leandras Pocius pasiūlė steigti tarybą, kuri būtų tiesiog registruojama registrų centre, joje būtų tariamasi principiniais veiklos klausimais.


Abiejų organizacijų lyderiai sutarė, kad jungimasis būtinas. Nutarta, kad abiejų organizacijų teisininkai per savaitę pateiks pasiūlytų jungimosi variantų analizę ir kitą pirmadienį kiekvienas dėl kiekvieno iš jų bus tariamasi.



 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!