Atstatomas socialinis teisingumas

Pasak jos, buvo atliekamas ekonominis pagrindimas, t.y. analizuojamas pacientų apsilankymų skaičius, paslaugų teikimas ir išaiškėjo, kad daugiausiai serga vaikai iki vienerių ir pensininkai nuo 65 metų. Taigi pacientai nuo 18 iki 49 metų – mažiausiai lankosi gydymo įstaigose.


„Žinoma, kad nukentės tie šeimos gydytojai, kurių sąrašuose yra daug minėtos amžiaus grupės pacientų, tačiau taip atstatomas socialinis teisingumas“- įsitikinusi A.Baublytė. Daugiausiai nukentės miesto poliklinikose ir privačiame sektoriuje dirbantys medikai. Pirmininkė sakė, kad ypač privatus sektorius vengė dažniau sergančių žmonių grupių – vaikų, nėščių moterų ir pensininkų, nes ten jų gydosi žymiai mažiau nei darbingo amžiaus žmonių.


„Skiriamų pinigų nemažėja, tik keičiasi jų perskirstymas,- toliau pasakoja pašnekovė,- vieni medikai nukentės, o kiti išloš“.


A.Baublytė sutinka, kad tam dabar gal ir nepalankus laikas, kuomet deklaruojamas atlyginimų didinimas, o vienai medikų grupei jie nedidės, o kai kam gali net ir sumažėti. Be to, nuo Naujųjų metų įsigaliojo nauja darbo krūvių tvarka: anksčiau šeimos daktaras galėjo turėti 2000 aptarnaujamų gyventojų, tai dabar turės 1550. Dėl to daug šeimos gydytojų tikriausiai dirbs didesniu nei vieno etato krūviu.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!