Startas vilniaus regiono kūrime

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) vis didesnį dėmesį skiria regionams bei regioninėms organizacijoms. LPSK veikia 11 regioninių struktūrų ir dauguma pirminių organizacijų esančių tose struktūrose priklauso Konfederacijai.
Vilniaus mieste yra virš 100 pirminių organizacijų, kurios priklauso LPSK šakoms.


LPSK pirmininkas A.Černiauskas akcentavo regionų reikšmę ir svarbą, taip pat minėjo apie Vidaus reikalų sistemos respublikinės profsąjungos darbą su regioninėmis organizacijomis. A.Černiausko nuomone, laikas keistis, o regionai būtini, kad kartu stiprėtų ir šakinė organizacija.


Kauno regioninio centro (KRC), priklausančio LPSK, pirmininkas R.Narbutas kalbėjo, kad iš pradžių manyta, kad regionas sumažins šakinės organizacijos narystę, tačiau nieko panašaus neįvyko. Pasak R.Narbuto, KRC kaip tik akcentuoja narystę šakinėje organizacijoje, o regionas sprendžia problemas iškilusias būtent tame regione ir atstovauja šakinę organizaciją ir Konfederaciją.


Diskutuojant apie Vilniaus regiono kūrimą pasiūlyta, kad regionas galėtų būti LPSK atstovybė, o pirmininkas atstovautų LPSK, koordinuotų veiklą bei vienytų Vilniaus miesto profesines sąjungas.


Susirinkusiųjų nuomone, LPSK Vilniaus regionas būtų alternatyva sostinėje besikuriantiems nepriklausomiems profesinių sąjungų junginiams.


Artimiausiu metu planuojamas kitas Vilniaus miesto profsąjungų organizacijų pirmininkų susitikimas.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!