Peticija dėl Kazachstano profesinių sąjungų lyderio išlaisvinimo

Kazachstane pakartotinai įkalintas nepriklausomos Degalų ir energijos gamybos darbuotojų profesinės sąjungos „Orus darbas“ lyderis bei Kazachstano nepriklausomų profesinių sąjungų konfederacijos (KNPRK) viceprezidentas Erlanas Baltabajus.

Jis buvo suimtas penkeriems metams todėl, kad atsisakė mokėti baudą, kuri dar šią vasarą buvo priteista vietoje septynerių metų įkalinimo. Pasak profesinių sąjungų lyderio, kaltinimai yra nepagrįsti ir jis savo kaltės nepripažįsta.      

Primename, kad E.Baltabajus, buvo nuteistas 2019 m. liepos 17 d., tačiau naktį į rugpjūčio 9-10 d., tarptautinės kampanijos ir kolegų iš viso pasaulio solidarumo dėka, jis buvo išlaisvintas.

E. Baltabajus kaltintas dėl lėšų iššvaistymo ir įkalintų KNPRK kolegų palaikymo. Tiesa, jis išties viešai smerkė savo kolegų įkalinimą, tačiau kaltinimai dėl lėšų iššvaistymo buvo melagingi. Tarptautinis profesinių sąjungų judėjimas dar kartą prašo palaikymo ir pagalbos pasirašant peticiją, kurioje reikalaujama, kad E. Baltabajus būtų išlaisvintas, kaltinimai atmesti ir būtų leista jam toliau vykdyti visuomeninę veiklą.

Kviečiame skirti minutėlę ir pasirašyti peticiją, kurią rasite pasekę šią tiesioginę nuorodą:

https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=4213

Patirtis parodė, kad mūsų solidarumas gali daug. Iš anskto dėkojame už skirtą laiką!

Parengta Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pagal labourstart.org informaciją 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!