Europos profesinės sąjungos ir darbdaviai nori ambicingos ES pramonės strategijos

Europos darbdaviai ir profesinės sąjungos drauge ragina naują Europos Komisiją ir Europos Parlamentą kurti proaktyvesnę ir ambicingesnę ES pramonės strategiją.

Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC), „BusinessEurope“, „SMEunited“ ir CEEP siekia, kad Europos pramonė įsitvirtintų kaip globali lyderė, atsakingai atnešianti klestėjimą, kurdama vertę ir žmonėms, ir visai planetai.

ES pramonės politika privalo remti kuriant daugiau globaliai lyderiaujančių kompanijų ir technologijų, galinčių varžytis pasaulyje, pasiūlyti kokybišką užimtumą, geras darbo sąlygas bei likti ištikimomis Europos klimato ir aplinkosauginiams įsipareigojimams bei siekiams.

Spalio 9 d. Briuselyje vykusiame bendrame profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų renginyje ES paraginta stiprinti tvarią Europos pramonę.

Europai reikia tvarios pramonės, sako ETUC generalinis sekretorius Luca Visentini. Tokios, kuri klestėtų ir toliau suteiktų kokybišką užimtumą, net ir susidūrus su skaitmeniniu ir ekologiniu ekonomikos perėjimu. Mūsų tikslas yra sukurti teisingą ir sąžiningą pereinamąjį laikotarpį, kad niekas nebūtų paliktas likimo valiai ir nustumtas į skurdą. Tam būtinos didelio masto privačios ir viešosios investicijos kokybiškoms darbo vietoms kurti, o vyriausybės ir pati ES privalo dirbti su profesinėmis sąjungomis bei darbdaviais, kad suvaldytų laukiančius pokyčius.“

Tuo metu „BusinessEurope“ generalinis direktorius Markus J.Beyrer teigia, kad skaitmenizacija, klimato kaita, vis greitėjančios pasaulinės inovacijų lenktynės, pritaikius ES pramonę, iš iššūkių gali tapti galimybėmis. Dėl to Europai reikia proaktyvesnio plano ir geriau apgalvotos strategijos pramonei bei kur kas greitesnių veiksmų nei praeityje.

CEEP generalinė sekretorė Valeria Ronzitti prideda, kad Europos ateitis yra persipynusi su pramonės ateitimi. „Turime milžinišką atsakomybę kuriant pramonės politikos priemones, kurios savyje talpintų tvarias inovacijas, investicijas, įgūdžių gerinimą ir konkurencingumą. Tikiu, kad socialinė partnerystė yra geriausias įrankis šiai transformacijai“, sako ji.

„Stipri Europos pramoninė bazė negali išimtinai kliautis keliomis tarptautinėmis kompanijomis, bet privalo būti sukurtas visas ekonomikos audinys, nepamirštant smulkių ir vidutinių įmonių. Socialiniai partneriai gali prisidėti ieškant tinkamo balanso tarp konkurencingumo ir gerovės. Sėkmės pasieksime tik didindami produktyvumą. Kartu privalome siekti sklandaus perėjimo prie skaitmeninės ir žiedinės ekonomikos, kad ekonomika ir apskritai visuomenė taptų tvariomis“,  apibendrina „SMEunited“ generalinė sekretorė Véronique Willems.

Parengta pagal ETUC informaciją

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!