Vilniuje vyksta ITUC/PERC Moterų mokykla

Šiandien Vilniuje prasidėjo dvi dienas truksianti ITUC/PERC Moterų mokykla. Šis tradicinis tarptautinis renginys skirtas aptarti moterims aktualiausias darbo pasaulio temas.

Jame Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai atstovauja pirmininkė Inga Ruginienė, LPSK Moterų centro atstovės – pirmininkės pavaduotoja Loreta Soščekienė ir Rūta Osipavičiūtė.

ITUC/PERC Moterų mokykla prasidėjo sveikinimo įvadinėmis kalbomis. Pasisakė Friedricho Eberto fondo direktorius Baltijos šalyse Peer Krumrey, LPSK pirmininkė I. Ruginiene, „Solidarumo“ pirmininkė Kristina Krupavičienė ir PERC viceprezidentė Nataliya Levytska.

I.Ruginienė, atsakydama į klausimą, kaip tapti lydere, atsakė: „Jūs esate stiprios tiek, kiek esate stiprios viduje. Nesvarbu, kad ir kaip aplinkiniai stengtųsi įtikinti, kad kažko nesugebėsite, kad tai – ne moterų sritis, būkite drąsios, solidarios ir eikite į priekį iškelta galva.“

Moterų mokykloje pirmiausia aptarta dabartinė PERC situacija, svarbiausi įvykiai bei planai. Vėliau bus aptartos PERC Moterų komiteto aktualijos ir Tarptautinės darbo organizacijos priimta konvencija dėl prievartos ir priekabiavimo darbo vietose. Šis tarptautinis dokumentas itin svarbus ir į jį dedama daug vilčių. Be abejo, viena diskusija bus skirta vis dar ženkliam moterų ir vyrų darbo užmokesčio skirtumui bei tolesnėms priemonėms jam mažinti, profesinių sąjungų iniciatyvoms ir pasiekimams.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!