Kreivų veidrodžių žygis

Trys profesinės sąjungos balandžio 30 d. – gegužės 1 d. rengia Kreivų veidrodžių žygį iš Kauno į Vilnių.

„Kreivų veidrodžių žygiu siekiame atkreipti dėmesį į tai, kad Kaune steigiama nauja „veidrodinė“ ministerija, kuri, mūsų galva, yra kuriama kreivai-šleivai ir skubotai. Be jokio ekonominio pagrindimo, be jokios kaštų ir naudos analizės. Tokiam unikaliam įvykiui, kai ministerija perkeliama iš sostinės į kitą Lietuvos miestą, nėra nei Seimo sprendimo, nei Vyriausybės nutarimo. Net ministro įsakymo nėra. Projektas vykdomas kažkokios mistinės politinės valios dėka“, – sako Žemės ūkio ministerijos darbuotojų profesinės sąjungos lyderė Regina Voverytė-Šimkienė.

Negana to, „veidrodinių“ ministerijų steigimams yra naudojami ūkininkų pinigai. Žemės ūkio ministerijos strategai jos steigimui iš nacionalinės paramos už 2019 m. karves žindenes bei telyčias paėmė net penktadalį milijono eurų. Dar 61,6 tūks. eurų „veidrodinių“ ministerijų kūrimui skirta iš papildomų lėšų.

Profsąjungos aktyvistų organizuojamas Kreivų veidrodžių žygis gegužės 1 dieną, 11 val. įsilies į bendras profsąjungų eitynes Vilniuje, nuo Seimo rūmų iki Vyriausybės. Kreivų veidrodžių žygio organizatoriai profsąjungų eitynėms pasiūlė simbolį – veidrodėlį ir pakvietė visus eitynių dalyvius atsinešti veidrodėlius, kuriais „paleistume“ šimtus saulės zuikučių į valdžios langus.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!