LPSK jungiasi prie protesto akcijos ir reikalauja nedelsiant pradėti derybas

Lietuva šiuo metu išgyvena gilią ne tik švietimo, viešojo sektoriaus bet ir demokratijos krizę. Valdžios atstovų elgesys protestuojančių mokytojų atžvilgiu aiškiai rodo, kad piliečiai politikams reikalingi tik prieš rinkimus.

Bandymai manipuliuoti visuomenės nuomone gilinant takoskyrą tarp streikuojančių ir nestreikuojančių mokytojų yra apgailėtinos pastangos sukiršinti bendruomenę. Kilęs ir kitų profesinių grupių pasipiktinimas yra suprantamas ir pagrįstas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) palaiko reikalavimus pagerinti tiek mokytojų, tiek viso viešojo sektoriaus darbuotojų darbo sąlygas, kurios ilgai nebuvo gerinamos, todėl dalyvaus gruodžio 9 d. protesto akcijoje „Paskutinis skambutis“.

Tiek mokytojai, tiek medikai, dėstytojai, kultūros, socialiniai darbuotojai, valstybės tarnautojai, teisėsaugos pareigūnai ir daugybė kitų profesijų žmonių, dirbančių biudžetiniame sektoriuje, kantriai laukė pozityvių pokyčių. Ilgus metus jų interesai buvo ignoruojami, ir tai privedė prie tokios situacijos, kad politikų delsimas imtis efektyvių veiksmų gali turėti katastrofiškų pasekmių.

Todėl reikalaujame Premjero nedelsiant pradėti derybas dėl visų viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio kėlimo, kad pirmieji rezultatai būtų matyti dar 2019 m.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!