„Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai svarsto kolektyvinės sutarties projektą

Liepos 24 d. ir 25 d. UAB „Vilniaus viešasis transportas“ padaliniuose įvyko darbuotojų susirinkimai, kuriuose jiems buvo pristatomas derybinės grupės parengtas kolektyvinės sutarties projektas. Susirinkusiuosius abi dienas sveikino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė.

Ji pasidžiaugė aktyviais bendrovės darbuotojais, kurių į susirinkimą susirinko tiek, kad ne visiems užteko vietos atsisėsti. Savo kalboje LPSK vadovė pabrėžė kolektyvinių susitarimų svarbą ir išreiškė viltį, jog „Vilniaus viešojo transporto“ sutartis taps gerosios socialinio dialogo praktikos  pavyzdžiu ir kitoms įmonėms.

I. Ruginienė taip pat paminėjo, jog LPSK deda nemažai pastangų, kad atsirastų daugiau skaidrumo viešuosiuose pirkimuose, kas ypač svarbu transporto srityje, ir daugiau kriterijų parenkant laimėtoją, ne vien žemiausia kaina. „Tai yra labai svarbu, nes mums rūpi darbuotojų socialinės garantijos“, – kalbėjo ji.

„Pagal narystę profesinėje sąjungoje ir tai, kiek jūsų čia susirinko, matyti, kad jums iš tikrųjų rūpi. Nes tik tada, kai mūsų daug ir esame komanda, galime daryti įtaką svarbiausiems sprendimams. Kartu su darbdaviu socialinio dialogo būdu galima padaryti taip, kad kiekvienam šioje įmonėje būtų saugu ir gera dirbi“, – pažymėjo LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

Toliau bendrovės generalinis direktorius Rimantas Markauskas informavo susirinkusiuosius apie įmonės veiklą, kolektyvinės sutarties projektą pristatė jungtinės profesinių sąjungų atstovybės pirmininkas Algirdas Markevičius ir advokatas Nerijus Kasiliauskas.

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!