I. Ruginienė: sveikiname siūlymą nedirbti sekmadieniais ir per šventes

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) palaiko po pateikimo Seime priimtą Darbo kodekso pataisą, kad paskutiniais mėnesio sekmadieniais ir švenčių dienomis parduotuvės nedirbtų.

Sveikiname, kad nuo diskusijų pereinama prie realių veiksmų. Taip pat džiaugiamės, kad vakar Seime šiuo klausimu solidarizavosi daug frakcijų. Kartu norime atkreipti dėmesį, kad Europoje tai yra įprasta praktika“, – akcentuoja LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

LPSK pažymi, kad Europos politika aiškiai juda link geresnio darbo ir darbuotojų asmeninio gyvenimo balanso užtikrinimo bei vis daugiau dėmesio kreipia į darbuotojų interesus.

Praėjusių metų pabaigoje paskelbtas Europos socialinių teisių ramstis, siekiantis užtikrinti geresnę darbuotojų padėtį ir socialinę apsaugą, taip pat siekiama priimti ES direktyvą dėl darbo ir asmeninio gyvenimo balanso. Manau, kad toks Seimo sprendimas būtų laiku ir vietoje“, – sako I. Ruginienė.

Nors darbdaviai mėgsta kartoti, kad patys darbuotojai džiaugiasi galėdami užsidirbti daugiau, iš tiesų dažniausiai dirbama pagal suminę laiko apskaitą ir to taip skambiai eskaluojamo dvigubo apmokėjimo darbuotojai negauna.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!