Vyriausybė ketina sujungti darbuotojų ir darbdavių įmokas

Naujus mokesčių pakeitimus ruošianti Vyriausybė ketina sujungti darbdavio ir darbuotojo įmokas „Sodrai“ bei mažinti darbo apmokestinimą, sakė finansų ministras Vilius Šapoka. Be to, anot jo, Seimui bus siūloma įvesti „Sodros“ lubas.

„Mes dabar baigiame ruošti savo pasiūlymus dėl mokesčių ir socialinės apsaugos įmokų. Labai aišku, kad mes konsoliduosime darbuotojų ir darbdavių socialinės apsaugos įmokas“, – per Amerikos prekybos rūmų verslo pietus ketvirtadienį Vilniuje kalbėjo V. Šapoka.

„Tikiu, kad mes pasiūlysime parlamentui įvesti („Sodros“ – BNS) lubas, dar mes žiūrime ir diskutuojame, kaip bendrai sumažinti su darbo santykiais susijusius mokesčius, įskaitant kvalifikuotus darbuotojus“, – pridūrė V. Šapoka.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas valstietis Stasys Jakeliūnas BNS taip pat teigė palaikantis idėją sujungti darbdavio ir darbuotojo mokamus mokesčius, įskaitant „Sodros“ įmokas, tai, anot jo, leistų pradėti diskusijas dėl progresinių mokesčių.

Jo nuomone, priklausomai nuo papildomai surenkamų mokesčių iš kapitalo pajamų, būtų galima mažinti darbo pajamoms taikomą gyventojų pajamų mokestį.

V. Šapoka pernai yra sakęs, kad pritaria „Sodros“ įmokų luboms, tačiau šių metų biudžete jos nebuvo numatytos.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas pernai teigė Vyriausybės pasiūlytoje mokesčių pertvarkoje pasigedęs „Sodros“ įmokų pokyčių – būtent darbdavio ir darbuotojo įmokų sujungimo.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį teigė, kad Vyriausybė mokesčių pakeitimų pasiūlymus turėtų paruošti iki kovo vidurio.

Pernai Vyriausybė pristatė kai kurių mokesčių pakeitimus – jie buvo priimti kartu su šių metų valstybės biudžetu.

 

 

Šaltinis: naujienų agentūra “BNS”

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!