Seimui pateiktas rezidentų darbo sąlygų gerinimo plano projektas

Po sausio pradžioje įvykusios apskritojo stalo diskusijos Seimo sveikatos reikalų komitetas kreipėsi į Vyriausybę, prašydamas pateikti veiksmų (priemonių) planą, kuriame būtų numatytos priemonės dėl rezidentų „studento be stipendijos“ modelio ir kitų susijusių klausimų.

Pasak Seimo narės Astos Kubilienės, vasario 1 dieną Vyriausybė pateikė plano projektą, dėl kurio derinamos paskutinės techninės detalės ir rezidentų bendruomenei bei visuomenei jį planuojama pristatyti kitą savaitę, trečiadienį, specialiai organizuojamoje spaudos konferencijoje.

Vyriausybė pristatys konkrečius siūlymus dėl galimybių didinti gydytojų rezidentų darbo užmokestį, „studento be stipendijos“ finansavimo, etapinio gydytojų rezidentų kompetencijų modelio. Be to, siekiant didinti gydytojų rezidentų darbo užmokestį, jau Seimo pavasario sesijoje planuojama pateikti Medicinos praktikos ir Odontologijos praktikos įstatymų pakeitimus, susijusius su gydytojų rezidentų darbo apmokėjimo sąlygomis. Taip pat numatomi ir kitų teisės aktų pakeitimai, kurie kartu įgyvendins „žalos be kaltės“ modelį sveikatos sistemoje.

 

Šaltinis: LRS

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!