LSSO pritaria Lietuvos sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų peticijai

LSSO pritaria Lietuvos sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų peticijai

Lietuvos slaugos specialistų organizacija (LSSO), susipažinusi su Lietuvos sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų peticija nr. 74520, publikuota tinklapyje www.peticijos.lt , pritaria išsakytoms sveikatos darbuotojų problemoms, iniciatyvoms bei reikalavimams.

„Nerimą kelia nebent tai, kokias priemones svarstoma rinktis tikslams pasiekti. Kviečiame niekada nepamiršti, kad mums, kaip sveikatos priežiūros specialistams, bet kokiomis aplinkybėmis svarbiausia pacientų gyvybė ir gerovė. To negalime aukoti dėl jokių kitų – net tikrai svarbių – tikslų“, – sako LSSO prezidentė Danutė Margelienė.

Pasak jos, gaila, kad tikrai geras tikslas tempdomas tokių dalykų kaip susiskaldymas ar dirbtinių įtampų tarp skirtingų grupių kūrimas.

„Stiprus sveikatos priežiūros sektorius yra visų mūsų prioritetas. Norėdami jį sustiprinti, visi privalome vieningai dirbti kartu. Neturime prabangos užsiimti menkomis rūmų intrigomis. Nemenkinkime, nekaltinkime vieni kitų. Daug metų profesinės sąjungos dirbo, bandydamos spręsti sektoriaus problemas. Būtų neracionalu nubraukti šią patirtį ir įdirbį“, – prideda D. Margelienė.

Priminsime, kad profesinės sąjungos nuolat kelia darbo užmokesčio didinimo, darbo krūvio reglamentavimo problemas, siekiant užtikrinti kokybiškas ir saugias paslaugas pacientams bei orias ir saugias darbo sąlygas slaugos darbuotojams. Dalyvaujama posėdžiuose LR Seime bei darbo grupėse Sveikatos apsaugos ministerijoje, kuriose svarstomi tiesiogiai su slaugytojų veikla susiję klausimai. Dėl to palaikomos visos iniciatyvos, kuriomis siekiama geresnių darbo sąlygų sveikatos apsaugos darbuotojams bei teisingo ir adekvataus atlyginimo už teikiamas paslaugas.

 

Peticijos tekstą galite rasti ČIA

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!