Primename, profesinių sąjungų akcija – jau balandžio 28-ąją!

Kviečiame į šalies profesinių sąjungų balandžio 28 d., penktadienį, 12 val. prie vyriausybės organizuojamą akciją „Reikalaujame atlyginimų didinimo, sveikų ir saugių darbo vietų“!

Prieš tai, 11 val., bus piketuojama prie darbdavių interesams atstovaujančių organizacijų.

Maži darbo užmokesčiai ir nesąžiningas verslo pelno perskirstymas – nuolatinis Lietuvos skaudulys. Šalies  bendrasis vidaus produktas auga, bet kone trečdalis lietuvių gyvena skurde! Didėjančios verslo pajamos mažai atsispindi darbuotojų atlyginimuose.

Dėl to Lietuvos profesinės sąjungos solidarizuojasi su Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) iniciatyva „Europai – reikia darbo užmokesčio didinimo. Laikas mūsų atsigavimui“.

Jau trylika metų Lietuva priklauso ES, bet vis dar negyvename kaip europiečiai. Darbuotojų išnaudojimas – kasdienė verslo praktika. Skaičiuojama, kad apie 40 proc. darbuotojų priversti dirbti viršvalandžius. Dar blogiau – su penktadaliu jų nėra sąžiningai atsiskaitoma!

Minint Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną, atkreipsime dėmesį ir į darbo vietų saugumą. Deja, daug Lietuvos darbdavių į tai tebežiūri pro pirštus. Tenka konstatuoti, kad darbuotojų sauga ir gerovė nėra tarp jų prioritetų.

Nenorime su tuo taikstytis, nenorime pigios Rytų Europos šalies etiketės! Reikalaujame sąžiningo darbo užmokesčio ir saugių, sveikų sąlygų darbe!

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!