Trišalė taryba imasi darbo sutarčių klausimo

Trišalė taryba antradienį tęsia Darbo kodekso nagrinėjimą – bus diskutuojama apie darbo sutartis bei atleidimų nuostatas.

„Antradienį posėdyje bus diskutuojama apie darbo sutartis, atleidimus ir kitus klausimus, kurie nepateko į darbo laiko režimų ar darbo tarybų ir procesinių sąjungų kompetencijų temas, nagrinėtas praėjusiuose posėdžiuose“, – BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė.

Anot jos, visi klausimai, dėl kurių iki šiol nepavyko susitarti, bus svarstomi vėlesniuose posėdžiuose.

Per pastaruosius tarybos posėdžius Vyriausybės atstovai, darbdaviai ir profsąjungos sutarė dėl darbo laiko reglamentavimo klausimų, tačiau nepavyko sutarti dėl atostogų ilgumo bei dėl darbo tarybų ir profesinių sąjungų kompetencijų paskirstymo.

Sausio pradžioje po susitikimo su Trišalės tarybos atstovais premjeras Saulius Skvernelis teigė tikintis, jog diskusijos dėl ginčytinų Darbo kodekso straipsnių bus baigtos iki Seimo pavasario sesijos pradžios kovo 10-ąją, kad joje kodeksas būtų priimtas ir liepos 1 dieną įsigaliotų.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, įsigaliojimą. S.Skvernelis anksčiau žadėjo, kad šie įstatymai bus pataisyti iki 2017-ųjų liepos, kad per pusmetį verslas ir gyventojai galėtų pasirengti būsimoms naujovėms. Jis yra teigęs, kad po pusmečio socialinis modelis bus „visiškai kitoks“.

 

Šaltinis: Naujienų agentūra “BNS”

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!