Susitikimas su EBPO atstovais

Lietuvoje šią savaitę vieši EBPO (Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos) atstovai, kurie susitinka su įvairiomis tikslinėmis grupėmis bei socialiniais partneriais.

EBPO įsteigta 1960 m. gruodžio 14 d., pasirašius Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros konvenciją. EBPO narėmis šiuo metu yra 34 šalys. EBPO taip pat bendradarbiauja daugiau nei su 70 šalių, kurios nėra narės. Lietuva siekia narystės šioje organizacijoje. Pagrindiniai EBPO tikslai − remti ekonomikos augimą, skatinti užimtumą, gerinti gyvenimo lygį, palaikyti finansinį stabilumą, padėti kitų šalių ekonomikos vystymuisi, prisidėti prie pasaulinės prekybos plėtojimo.

Gruodžio 14 d., trečiadienį, EBPO Užimtumo, darbo rinkos ir socialinių santykių direktorato atstovai Ann Vourc’h ir Sebastian Koenigs susitiko su profesinėmis sąjungomis. LPSK atstovavo pirmininkas, LR Trišalės Tarybos narys  Artūras Černiauskas, generalinė sekretorė, LR Trišalės komisijos prie LR Darbo biržos narė Janina Matuizienė ir Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė, Trišalės Tarybos narė Gražina Gruzdienė.

EBPO atstovus labiausiai domino profesinių sąjungų požiūris į Socialinį modelį, jo teigiamas ir neigiamas puses. Svečiai domėjosi profesinių sąjungų naryste bei klausė nuomonės apie tai, kaip profesinės sąjungos vertina LR Valstybinės darbo inspekcijos veiklą.

 

 Informaciją parengė Janina Matuizienė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!