LPSK: CETA grėsmių ignoruoti negalima

Šiandien, rugsėjo 20 d., visoje Europoje profesinės sąjungos vienijasi protestuodamos prieš numatomą pasirašyti Visapusišką ekonomikos ir prekybos susitarimą tarp Europos Sąjungos ir Kanados (CETA).

Šis susitarimas, kaip teigia ekspertai, ES valstybes nares susilpnintų ir padarytų pažeidžiamomis susidūrus su Šiaurės Amerikos tarpnacionalinių korporacijų ir investuotojų ieškiniais arbitražo teismuose, keltų grėsmę smulkiajam verslui bei visuomenės interesams.

Lietuvos profesinės sąjungos taip pat reiškia palaikymą kolegoms iš kitų Europos valstybių bei Kanados profesinių sąjungų.

„Tiek Visapusišką ekonominį ir prekybos susitarimą su Kanada, tiek Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės susitarimą (TTIP) su JAV, vertiname kaip grėsmę, – teigia LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas. – Aiškiai matosi, kad šios sutartys būtų naudingiausios tarptautiniam stambiajam verslui, o smulkesnės pramonės ir paslaugų įmonės susidurtų su itin sudėtingomis konkurencinėmis sąlygomis. Bijau, kad greičiau sulauktume ne ekonominio augimo, o bankrotų ir darbuotojų atleidimų.“

Daugiau informacijos apie CETA ir jos keliamas grėsmes Europai galite rasti čia.

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!