„ŠVEXIT“ padėjo – Vyriausybė įstatymo projektą liepė grąžinti rengėjams

Šiandien, liepos 19 d., visos Lietuvos švietimo profesinės sąjungos piketavo prie Vyriausybės dėl ruošiamo Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo taikymo pedagogams ir reikalavo ne formaliai, bet iš esmės išnagrinėti profesinių sąjungų pasiūlymus įstatymo projektui  ir padaryti atitinkamas išvadas.

Tuo pačiu metu Vyriausybėje vykusiame ministerijų atstovų posėdyje dalyvavo ir Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas, Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius bei Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos vicepirmininkė Aldona Kindurienė, kurie pakartotinai Vyriausybės atstovams išsakė švietimo profesinių sąjungų pastabas ir pasiūlymus.

Posėdyje paaiškėjo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) apsimelavusi ir Vyriausybėje. SADM atstovai pareiškė, kad į daugelį profesinių sąjungų ir kitų ministerijų pasiūlymų yra atsižvelgta,  tačiau paaiškėjo, kad ne tik darbuotojų atstovai, bet ir daugelis ministerijų įstatymo projektui turi pastabų ir neigiamai įvertino tai, kad į jas nebuvo atsižvelgta.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis pareiškė, kad įstatymo projektas yra neparuoštas ir Vyriausybės posėdžiui jo teikti negalima. Buvo sutarta, kad SADM turi atsižvelgti profesinių sąjungų ir ministerijų pasiūlymus bei pastabas ir iš naujo teikti projektą derinti.

Vėliau tą pačią dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusiame derybinės grupės dėl švietimo šakos kolektyvinės sutarties posėdyje buvo galutinai suderinti šakos kolektyvinės sutarties punktai. Taip pat, buvo pasirašytas bendras profesinių sąjungų lyderių ir švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės kreipimasis į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, prašant susitikimo, nes ima aiškėti, jog nebus vykdomi kai kurie jo bei Švietimo ir mokslo ministerijos susitarimo pasirašyto su profesinėmis sąjungomis punktai.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!