Mitinge prie Vyriausybės skelbti raginimai priešintis politikų savivalei

Šiandien judėjimo „Gyvenimas per brangus“ atstovai prie Vyriausybės toliau reiškė savo nepasitenkinimą naujuoju Darbo kodeksu. Nuo trečiadienio vakaro V. Kudirkos aikštėje protestavo keliasdešimt žmonių. Prie protesto akcijos prisijungė ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos atstovai. Akcijos dalyviai viešai skaitė manifestą, kuriuo paskelbė savo tikslus.

Protestuotojų paskelbto manifesto tekstas:

Mes esame čia, kadangi naujai priimtas Darbo kodeksas  kenkia Lietuvos žmonėms. Politikai visiškai neatsižvelgė į darbuotojų, profesinių sąjungų ir Lietuvoje gyvenančių žmonių teises. Visi darbuotojams naudingi pasiūlymai buvo atmesti ir nesvarstomi.

Kreipiamės į visus žmones: burkimės ir parodykim, kad mums ne vis vien, kokius sprendimus priima politikai. Naujai priimtas Darbo kodeksas parodė, kad politikai neatstovauja žmonių, todėl kovojam už savo teises patys!

Kviečiame pirmadienį nuo 12 val. rinktis prie mūsų Vyriausybės su palapinėm ir taikiai užimti Kudirkos aikštę. Kviečiame atsiimti politiką ir mūsų viešas erdves. Atsiimkim teisę spręsti dėl mūsų gyvenimų kiekvieną dieną, o ne tik kartą per ketverius metus.

Laukiam prezidentės veto – mes niekur nesitrauksim!

Protesto akcijos dalyviai yra pasirengę ir galimiems Vyriausybės bandymams trukdyti taikius protestuotojų susibūrimus.

Daugiau naujienų apie judėjimo „Gyvenimas per brangus“ protestus galite rasti Facebook paskyroje.

IMGP2667 IMGP2676 IMGP2678 IMGP2680

LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!