Profesinės sąjungos kviečia į protesto akciją prieš socialinio modelio įstatymų paketą

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) kviečia į protesto akciją „Čia gyvensim ir dar balsuosim!“, kuri vyks birželio 16 dieną, ketvirtadienį, 11 val. Nepriklausomybės aikštėje šalia Seimo. Akcijos metu profesinių sąjungų atstovai pasisakys prieš Darbo kodekso projekto priėmimą bei įstatymų liberalizavimą.

„Socialinio modelio įstatymų paketas svarbus visiems Lietuvos piliečiams, nes jis lems ne tik darbuotojų ateitį, todėl kviečiu aktyviai dalyvauti protesto akcijoje ir aiškiai išreikšti savo pilietinę poziciją“, – teigia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Ši protesto akcija iš kitų išsiskirs interaktyvia scena, kurioje LPSK ekspertai diskutuos apie socialinį modelį bei komentuos tiesiogiai Seime vykstantį posėdį, kuriame bus svarstomi darbuotojams aktualūs klausimai. Mitingo dalyviai turės žalias bei raudonas korteles, o jų dėka galės balsuoti ir taip įvertinti Seimo narių darbą.

Akcijos metu taip pat bus apdovanoti labiausiai darbuotojams „nusipelnę“ Seimo nariai, savo iniciatyvomis bloginantys darbuotojų teises.

LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!