Premjere, neslėpkite Vyriausybės kompetencijos spragų po Rusijos vėliava

Vasario 23 dieną premjeras Algirdas Butkevičius viešai pareiškė, kad pedagogų streikus organizuojančios profesinės sąjungos yra finansuojamos Rusijos specialiųjų tarnybų. Suprask – Lietuvos ramybę drumsčia papirkti pedagogai. Kokia jo taktika? Pridengti nuogą švietimo karaliaus (ar karalienės) sėdimąją? Ar įvaryti baimės visiems pedagogams, kad nedrįstų net cyptelt?

Premjere, noriu Jūsų paklausti. Kas papirko Jus ir Jūsų Vyriausybę, jeigu ketverius metus nesugebate imtis sprendimų, kurie iš esmės koreguotų švietimo sistemą, mokytojų atlyginimus ir vaikų išsimokslinimo lygį?

Kas finansuoja Jus ir Jūsų vadovaujamą Švietimo ministeriją, jeigu šiandien mes turime žemiausią pedagogų atlyginimą Europos Sąjungoje? Chaosą aukštajame moksle ir virtinę skandalų.

Jūs minite 3-4 asmenis, kurie savo nelaimei buvo išvykę į Rusiją pabendrauti su profesinių sąjungų atstovais. O kaip jaustis likusiems 30 tūkstančių Lietuvos pedagogų? Kurie gauna mažiau nei kolegos Latvijoje, Lenkijoje, ką jau kalbėt apie Estiją? Jūs norite įbauginti pedagogus, kad šie nebegintų savo teisių?

Nuosekli vis tik politika. Jau buvo pasakyta, kad pernai emigraciją paskatino grąžinta šauktinių kariuomenė.

Taip prieš Vyriausybę buvo nuteikta dalis visuomenės.

Šiandien Jūs turėjote prarasti dar keliasdešimties tūkstančių pedagogų bei jų artimųjų palaikymą. Nes pavertėte juos Lietuvos priešais.

Lietuvos banko ekonomistas, profesosius R. Kuodis šiandien dar kartą viešai patvirtino, jog Jums bei dar dviems premjerams prieš Jus pateikė esminę mokesčių reformą, kuri padėtų Lietuvos biudžetui surinkti papildomai apie 3 milijardus eurų. Ekonomistas pasakė,  kad šiuos planus Jūs padėjote į stalčių.

O tuo metu Švietimo ministerijos atstovė radijuje šiandien pasakoja, kad yra planas, kaip per 5 (!) metus pedagogų atlyginimą pakelti iki 25 proc.

Gerai sugalvojote – per penkerius metus turėsite turbūt per pus mažiau pedagogų, nes jie bus išvažiavę dirbti kitur.

Tai, ko prašo Lietuvos pedagogai, sudaro tik 0,2 proc. valstybės biudžeto. Ir pedagogai prašo atstatyti, tai, ką prarado, o ne iki kosmoso pakelti atlygį. Prašymas sugrąžinti turėtą mokinio krepšelį jau tapo antivalstybine veikla. O kaip tada pavadinti žaidimą vaikų ateitimi, kurį žaidžia politikai?

Turite drąsos Jūsų anūkus mokysiančius pedagogus apšaukti Rusijos agentais?

Nebekurkite naujų skandalų, gerbiamas A. Butkevičiau – pastarąjį pusmetį Lietuva nieko kito ir nedaro, kaip tik aptarinėja trijų ministrų korupcijos lygį, valdininkų girtavimą, papirkimus ir kitus nešvarius baltinius, kurių niekaip nepavyksta paslėpti.

Gal jau pradėkime dirbti, užteks priešais versti visą Lietuvą.

Nes kas tada balsuos už Jus?

 

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!