Terorizmo ataka Paryžiuje

Lapkričio 13 d. Prancūzijos sostinėje įvykdytų teroristiniai išpuoliai nusinešė mažiausiai 129 žmonių gyvybes, dar per 350 žmonių buvo sužeista.

Luca Visentini, Europos profesinių sąjungų konfederacijos generalinis sekretorius, sako: „Mes esame su aukų šeimomis ir artimaisiais, su darbuotojais, nukentėjusiais per šiuos kruvinus išpuolius, ir su visais Paryžiaus žmonėmis. Mes kartu su Prancūzijos profesinėmis sąjungomis ir visais jų nariais. Nepakanka žodžių mūsų pasmerkimui šių masinių žudynių organizatoriams išreikšti. Profesinės sąjungos visada buvo solidarumo šauklės ir šiandien mes sakome, kad Prancūzija negali būti susiskirsčiusi. To būtent ir nori šie žudikai – nuteikti žmones prieš žmones, religiją prieš religiją. Mes su tuo visai nesutinkame. Kovoti su terorizmu – vadinasi, dirbti dėl demokratijos, taikos, socialinio teisingumo ir oraus darbo ir gyvenimo sąlygų visiems.”

Pasaulio profesinių sąjungų konfederacija ITUC smerkia teroristines atakas Paryžiuje, kurių metu žuvo daugiau nei 120 žmonių ir daug daugiau buvo sužeistų. ITUC generalinė sekretorė Sharan Burrow sako: „Mes gedime Paryžiaus atakų aukų ir kitų žuvusiųjų per panašius žiaurumus. Tarptautinis profesinių sąjungų judėjimas solidarizuojasi su Prancūzijos žmonėmis, kurie parodė savo dosnumą bei drąsą ir, dar vykstant atakoms, gelbėjo sužeistuosius ir atvėrė savo duris bėgantiems nuo žiaurumų. Tokia dvasia ir žmonių pasiryžimas ginti laisvę įkvepia visus. Demokratija ir pamatinės žmogiškosios vertybės turi būti ir išliks aukščiau žiaurumo, kuris dar kartą sukrėtė visus penktadienio naktį Paryžiuje“.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija solidarizuojasi su Paryžiaus žmonėmis, reikšdami užuojautą šios tragedijos aukų artimiesiems. Mes su jumis palaikome ir giname demokratines vertybes, taiką ir laisvę. Ši tragedija negali palikti nė vieno abejingo.

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!