Tbilisyje aptarta Europos profesinių sąjungų ateitis

Spalio 19 – 21 dienomis Gruzijoje, Tbilisyje, vyko kasmetinis Pasaulio profesinių sąjungų konfederacijos (ITUC) Visaeuropinio regiono tarybos (PERC) vadovų susitikimas. Jo metu nagrinėtos kelios svarbios temos – Europos profesinių sąjungų ateitis, darbo rinkos raida ir darbo migracija.

Susitikimo Gruzijoje metu aptartos įvairių šalių (Ukrainos, Baltarusijos, Makedonijos ir tt) profesinių sąjungų ir darbo rinkos situacijos. Be to, buvo pristatyta Gruzijos profesinių sąjungų situacija ir veiklos kryptys.

Taip pat susitikimo metu svarstytos PERC generalinės asamblėjos pasiruošimo procedūros. Generalinės asamblėjos gruodžio 15 d. metu bus išrinktas PERC pirmininkas. O pagal regiono susitarimą PERC nerenkamas generalinis sekretorius, juo tampa Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) suvažiavimo metu išrinktas generalinis sekretorius. Neseniai juo tapo Luca Visentini (plačiau apie tai – čia).

PERC susitikime buvo apie 80 dalyvių iš 24 Europos šalių, taip pat Pasaulio profesinių sąjungų konfederacijos pavaduojantis generalinis sekretorius Jaap Wienen,  naujai išrinktas generalinis sekretorius Luca Visentini bei Tarptautinės darbo organizacijos ILO atstovai.

perc

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!