Panevėžio profesinių sąjungų atstovai susitiko su meru

Rugsėjo 21 d. Panevėžio m. profesinių sąjungų pirmininkai susitiko su miesto meru Ryčiu Račkausku.

Panevėžio profesinių sąjungų koordinacinės tarybos pirmininkė Birutė Čepienė mero teiravosi jo požiūrio į profesines sąjungas, socialinį modelį. Ji taip pat išreiškė susirūpinimą, jog nuo praėjusių metų nevyksta Trišalės tarybos posėdžiai, todėl pasiūlė, kad, kaip ir anksčiau, paskirtų už tai atsakingą vicemerą. Be to, B. Čepienė prašė skirti patalpą profesinių sąjungų atstovų susirinkimams.

Gydytojų sąjungos pirmininkė Birutė Paškevičienė iškėlė labai aktualią Panevėžio gyventojams problemą – automobilių  stovėjimo aikštelių prie gydymo įstaigų. Ji taip pat domėjosi, kokios galimybės miesto ligoninės rūsyje esančius muziejaus eksponatus iškelti į patalpas, labiau prieinamas visuomenei.

Panevėžio autobusų parko PS  pirmininkas Egidijus Pribušauskas iškėlė maršrutinių autobusų įvažiavimo į stoteles saugumo klausimą. Mat yra tokių vietų, kuriose keleiviai išleidžiami tiesiog važiuojamojoje dalyje, ne stotelėse, nes ten pristatyta automobilių.

Be to, buvo aptarti švietimo įstaigų, greitosios pagalbos ir kiti klausimai.

„Matau, kad šios problemos neatsirado per pusę metų. Daugelis jų susijusios su infrastruktūra. Todėl kitų metų biudžete prioritetą planuojame skirti būtent miesto infrastruktūrai gerinti – gatvėms, įvažoms, apšvietimui. Kita vertus, turėtume stiprinti bendradarbiavimą su profsąjungomis, organizuoti konstruktyvius reguliarius susitikimus, esame pasiruošę skirti Savivaldybės patalpas profsąjungų renginiams ar susitikimams“, – sakė meras R. Račkauskas.

x

Birutė Čepienė

Panevėžio profesinių sąjungų koordinacinės tarybos pirmininkė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!