LPSK valdybos posėdis: nuo mitingo iki Europos

​Rugpjūčio 24 dieną vyko LPSK valdybos posėdis.

 Vienas iš svarbiausių nagrinėtų klausimų –  pasiruošimas rugsėjo 10 dienos protesto akcijai. Suderinti pasiruošimo veiksmai bei priemonės, aptarti kiti organizaciniai klausimai.

LR trišalės tarybos pirmininkė Gražina Gruzdienė pristatė, ką profesinėms sąjungoms pavyko pasiekti, derantis dėl siūlomo Darbo kodekso projekto.

Ji pažymėjo, jog rugpjūčio 25-osios TT posėdyje ​bus svarstoma kolektyvinių ginčų tema. Projekto rengėjai siūlo DK papildyti keliais straipsniais, kurie įteisintų lokautą (apie tai plačiau – Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga). Be to, šiandienos TT posėdyje tikimasi kartu su darbdaviais pateikti siūlymus dėl socialinio draudimo projektų.

Taip pat valdybos ​posėdyje buvo renkamas LPSK atstovas į Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetą (EESRK). Iki šiol jame LPSK atstovavo Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.

Buvo pasiūlytos dvi kandidatūros: LPSK moterų centro pirmininkė Irena Petraitienė ir LPSK jaunimo pirmininkė Goda Neverauskaitė. Slaptu balsavimu LPSK atstove Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete išrinkta Irena Petraitienė.

Švietimo profesinės sąjungos nuo savo šakos delegavo Tatjaną Babrauskienę, Lietuvos švietimo profesinės sąjungos tarptautinių ryšių specialistę.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!