Metinis EPSU Šiaurės rytų Europos apygardos posėdis

Kovo 25–26 dienomis Vilniuje vyko Europos visuomeninių paslaugų profesinių sąjungų federacijos (EPSU) Šiaurės rytų Europos apygardos metinis posėdis.

Jame dalyvavo EPSU nariai iš Armėnijos, Estijos, Gruzijos, Latvijos, Lietuvos, Ukrainos,  apygardos koordinatorius Vasylis Šilovas, EPSU atstovas Ričardas Pondas  bei EPSU generalinis sekretorius Janas Willem Goudriaanas.

Dviejų dienų posėdžio metu apžvelgta situacija pačiose šalyse, profesinių sąjungų veiklos, socialinio dialogo, kolektyvinių derybų, darbo apmokėjimo, privatizacijos ir liberalizacijos situacija šalyse, profesinių sąjungų veiksmai.

Buvo diskutuojama apie profesinių sąjungų patirtį dirbant su nariais, jų išlaikymą, pritraukimą, efektyvių darbo formų ieškojimą.

EPSU generalinis sekretorius J. W. Goudriaanas akcentavo galimą Transatlantinės investicijų ir prekybos partnerystės įtaką visuomeninių paslaugų sferai, darbo santykių bei darbo vietoms šioje srityje liberalizacijai.

20150326_090729 (3) 20150325_164320 (2) (1)

Posėdyje apsilankė ir svečiai – LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė bei Lietuvos Respublikos Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas. Janina Matuizienė padarė pranešimą apie socialinę partnerystę, profesinių sąjungų padėtį Lietuvoje. Algirdas Sysas papasakojo apie socialinę ekonominę situaciją Lietuvoje, problemas socialinių ir darbo santykių srityje, atsakė į klausimus dėl situacijos, atsiradus naujiems dokumentų projektams.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai atstovavo Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Aldona Baublytė, Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės pavaduotoja Rima Kisielienė, Lietuvos visuomeninių paslaugų profsąjungų federacijos pirmininkas Romualdas Nemanius bei Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Juozas Neverauskas. Jie ne tik buvo renginio dalyviai, bet kartu ir jo šeimininkai bei organizatoriai.

Juozas Neverauskas,

Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininkas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!